Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kanyarsí programok - Replaci topikja

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Kanyarsí programok - Replaci topikja
2009.11.27. 22:05
Halihó Joska!

No, csak a igazság kedvéért, én emlékszem olyan esetre, (láttam a TV. -ben), amikor világversenyen versenyző gázolt el pályamunkást. Naná, hogy a "civil" volt a hibás, de ha igaz, amiről beszélsz akkor talán megállhatott volna.

Az "élménysíelő karaktert" magam sem tudnám nálad jobban leírni. És itt vélek felfedezni némi ellentmondást a gondolkodásodban.

Nekem úgy tűnik, hogy számodra a versenysízés az etalon és követendő példa, és (talán) úgy gondolod, hogy kis gyakorlással akár már versenypályába is be lehet küldeni az amatőröket. Legalább is a másik topikban mintha valami ilyesmit írtál volna.

Ezzel szemben én nagyon határozottan azt állítom, hogy a rajtkapuba csak józan, fizikailag, mentálisan, és nem utolsósorban technikailag felkészült embereket szabadna odaengedni.

Speciel ezért örültem annyira az RTL Havazinban felvett amatőr felnőttek számára rendezett verseny rögzítésének, mert itt aztán minden olyan alapvető hiba látható volt, (estek a versenyzők össze - vissza, volt, aki hanyatt) amelyet síelő síelés közben csak elkövethet. Olyan hibákról van szó, melyek miatt lassítani kellene a síelőt a gyorsításba való belehajszolás helyett.

Egyszerűen azért, mert a síelés nem veszélyek nélkül való sport, az esztelenül történő száguldás pedig életveszélyt jelent nem csak a "versenyző", hanem a környzete számára is.

Nem gondolkodunk egyformán. Én a tiszta, rendezett dolgokért tudok lelkesedni. Ebbe beleférnek a versenyszféra részére történő adakozások, szponzoráció, reklámbevételek, állami támogatás, miegyéb.

Nem fér bele a kavarás, az amatőr szféra és versenyszféra összekeverése, bűvészkalapba zárása, rázzuk össze, kavarjuk meg, és meglátjuk, mi hullik ki belőle.

Már, ha arról szól ez az egy kalapba tétel, hogy a fent említett módon rajtkapuba lökjük a civileket.

Ha valaki ki tud találni valami egyéb hasznos dolgot, akkor én is lelkesedni fogok. Mert a tényt nem lehet tagadni, hogy a versenysízés a sport zászlóshajója, legjobb reklámja, támogatást érdemlő gyönyörű és látványos kirakata.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.