Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Radstadt
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Aparthotel Hirschenau: pályaszállás Filzmoos síterületen, a Ski Amadé sírégióban
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Radstadt
2010.03.16. 20:18
A három napos hosszú hétvégén Radstadtban voltunk. Már sokszor jártam idén itt, azt is tudom én elfogult vagyok a hellyel kapcsolaban. Azonban nekem nagyon bejön ez a hely. Az volt a cél, hogy délelőtt síelünk a nagyobbik láynommal délután pedig a kisebbikkel együtt szánkózzunk. Szombaton tíz óra körül érkeztünk Radstadtba, a pénztárnál 3-4-en voltak, a pályán csak lézengtek. Hideg volt, fújt a szél kb. -2C lehetett a völgyben a hőmérséklet. Napközben nem olvadt a hó a pályán. Tökéletes volt a hó minősége. Délután láttam jégfoltokat de ez nem volt vészes. Radstadt szélén laktunk. Ami érdekes az, hogy szombat éjjel kb. 10-15 cm hó hullott. Vasárnap ahogy kiértem a pályára azt láttam, hogy friss hó nem hullott pedig 4km-re szakadt a hó. A tulaj azt mondta, a Dachstein felől jött a felhő és Radstadtől keletre hullott a hó. Vasárnap is kevesen voltak, a parkoló szinte üres, egy két iskolás buszt láttam. Úgy ahogy előttem is leírták még délután is láttam frissen ratrakolt pályát. Nagyon jó volt vasárnap is a hó, a szél is eléggé fújt. Nem volt vészes ki lehetett bírni. Vasárnap este ismét 10-15 cm hó hullott, hétfőn reggel lehetett szűzhavazni. Igazi porhó fogadott, az első két körnél szinte senki nem volt a pályán. Ami még pozitívum, hogy napközben is mentek a ratrakok, szakad a hó keményen. Tavasznak semmi nyoma nem volt, habár szerdától 10-12 fokot igérnek a környékre. Negatív dolgot is tudok említeni: az altenmarkti kétszemélyes felvonó nagyon lassú jó lenne már lecserélni. Szerintem vagy 30-40 éve építhették. Az altenmartki részen az Arlhof hüttében készítik a környék legjobb Berner würstelét. Nagyon bejött nekem a hely, kevesen voltak, jól kezelt pályákkal találkoztam, a hó minősége is tökéletes volt.

Hétfő hazafelé jövet az osztrák utakon kb. 40%-ban magyarok utaztak. Ezt a Radstadt Semmering szakaszra tippelem, mert Semmeringtől ez a szám jóval nagyobb volt.

Szánkózásról pedig röviden annyit, hogy jó a 6km-es szánkópályá, a gyerekek nagyon évezték a csúszást, feladatként kaptam, hogy máskor is ide jöjjünk :)
Teszek fel néhány képet, nem annyira jók mert nem sütött a nap.
P1020674.JPG
P1020672.JPG
P1020669.JPG
P1020670.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.