Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Téli Olimpia - Vancouver 2010

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Szőllős Péter
531 élménybeszámolót írt
531
18 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Téli Olimpia - Vancouver 2010
2009.12.03. 13:50
Hét magyar síelő utazik Vancouverbe

Három alpesi síző, valamint három sífutó biztosan, mellettük pedig valószínűleg egy sílövő is képviseli Magyarországot a jövő februári vancouveri téli olimpián - hangzott el a Magyar Sí Szövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján.


Az alpesi szakágban Berecz Anna és Döme Zsófia révén két versenyző a legjobb 500 közé került a világranglistán, ami azt jelenti, hogy Vancouverben valamennyi alpesi versenyszámban lesz magyar induló. A férfiaknál egy kvóta áll rendelkezésre, amelyért öt sportoló küzd.

A sífutóknál Tagscherer Zoltán alanyi jogon szerzett kvalifikációs helyet, s eredményeinek köszönhetően lehetőség nyílt még egy férfi versenyző indítására, így Szabó Milán is rajthoz állhat. A nőknél Viczián Vera képviseli a magyar színeket.

A hetedik kvótáért két sílövő, Tagscherer Imre és Gombos Károly versenyez, ők mindketten elsőszámú tartalékok.

"Sajnos, az előzetesen jelzett összegnél lényegesen kevesebb áll rendelkezésre a csapat utaztatásához, ezért ebben a kérdésben még jól át kell gondolnunk, hogy hogyan oldjuk meg a helyzetet - mondta Kaszó Klára, a szövetség elnöke. - Természetesen a fogyatékos sportolóink szintén készülnek, esetükben jelenleg arra számítunk, hogy 2-3 fő képviseli majd az országot a jövő márciusi paralimpián."
Kaszó elmondta, hogy alpesi síben várják a legjobb eredményeket Vancouverben, a nőktől egy 20-on belüli és két 30-on belüli helyezést, a férfiaktól pedig a mezőny közepén, vagy annál előrébb lévő pozíciót, 50-en, de inkább 40-en belüli eredményt remélnek. A sífutóknál Tagscherer a mezőny első felében végezhet, a nemzet jogán induló férfi és női síelőnél pedig a a cél, hogy az utolsó harmad elején zárjanak. A sílövők esetében a célkitűzés a mezőny első kétharmadában végezni.
Kapitány Ildikó főtitkár mindehhez hozzátette, hogy síugrásban egyelőre nem sikerült kiharcolni az olimpiai részvételt. A szövetség álláspontja szerint azonban a 2014-es szocsi téli játékokon már lesz magyar síugró a mezőnyben, mivel Kőszegen megfelelő szakmai munka folyik, s az utánpótlás korosztályokban több tehetséges versenyzőt is felfedezett már a szakvezetés.

| 2009.12.03. 12:54 - MTI
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.