Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Moderátorok segítése

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Moderátorok segítése
2010.12.30. 00:05
Na, itt még nem is szóltam bele az életetekbe, hát megteszem! :-)

Szerintem nem kell a régi dolgokat kidobálni, vagy archiválni, elférnek azok. Még az is lehet, hogy valaki vissza akar keresni valamit. (meg komolyabb egy fórum, értékesebb, ha sok hsz van benne...)

Szerintem sokkal keményebben kellene moderálni. Az itt-ott becsúszó kis offolások még nem jelentenek nagy bajt, ez minden fórumon így van, az "öregek" néha fecserésznek. (és ha megfigyelitek, pár offos hsz után rá is szólnak magukra, nem fajul el a dolog)

A nagy baj általában az új topiknyitásokkal szokott lenni, illetve épp azzal, hogy amikor kellene, nem nyitnak újat.

Az új topikokat gyakran "ész nélkül" nyitják, nem törődve azzal, hogy hova is illene. A topikcímek pedig néha tragikusak, ilyenek, mint : síléc, gondom van, szállás stb.

Szerintem sokkal aktívabb moderálásra lenne szükség, amíg még lehet. Most még semmi gond nincs, ez a fórum még viszonylag könnyen rendbetehető lenne.

Először rendezni kellene (összevonások, áthelyezések) és persze kukázni. (először mondjuk egy átmeneti, nem végleges kukába, ahol még kikeresgélhető vagy visszaállítható valami, ha mégis kellene)
Így kialakulna egy rendezett állapot. (bocs, én rendmániás vagyok :-) )

Ezek után én témakörönként neveznék ki moderátorokat, akik kis időráfordítással,akár szívességből rendben tudnák tartani a saját témájukat. (idióta topikcímek átnevezése, hsz-ek áthelyezése, esetleg törlése, offolók udvarias tájékoztatása, hogy s...be lesznek rúgva stb)

Emellett persze kell(enek) globális moderátor(ok) is, akik bárhol, bármit megtehetnek. (áthelyezés, törlés, összevonás stb)

Ha pedig már rend van, onnantól azt fenn is kell tartani. Tehát az új regisztrálók tényleg olvassák el, miként is működik a fórum, hogyan, miként lehet topikot nyitni, hozzászólni.

Ha pedig valaki mégis hülyeséget csinál, akkor a moderátor szépen rendbeteszi a dolgot, és szól neki, hogy kicsit figyeljen oda legközelebb.

Nagyon hamar megtanulja és megszokja mindenki, hogy mindennek megvan a saját helye. (és módja)

És ha már szépen működik a dolog, akkor az újonnan érkezők is látni fogják, hogy itt rend van, és nem csinálnak káoszt.

Az OFF topikokkal nincsen semmi baj, ilyen minden nagy fórumon van, és kell is, hogy legyen. Hogy ez mekkora, és miről szóljon, azt a fórumozók döntsék el.

Amiket írtam, az egyrészt saját tapasztalat, másrészt a bevett fórum üzemeltetési módszer.

Egyébként csak érdekességképpen: viszonylag aktív fórumozó vagyok egy nem egészen két éves fórumon, ahol a hozzászolások szerintem már elérték a 200-250 ezret is. (én "csak" 8200-at írtam... :-D ) És rend van, pedig csak egyetlen ember moderál, ő viszont néha határozottan, bár ez igen ritka. Egyszerűen rend van, és aki odatéved, az ahhoz szokik hozzá. (akinek ez nem tetszik, azt kiutáljuk...)

Én így látom, talán segíthettem, uff... :-)

Ja, én egyébként a hsz-ek törlését és utólagos szerkesztését megszűntetném, illetve időhöz kötném. (aki ilyet akar egy meghatározott idő után, az kérje meg a moderátort)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.