Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mekkora HOKE-val síeljünk?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Mekkora HOKE-val síeljünk?
2011.01.09. 00:29
Ha szabad, hozzászólnék a dologhoz, bár kicsit más megközelítésből. (És kizárólag az "utcai" sízésnél maradva.)

Szerintem(!) -nekem legalábbis ez a tapasztalatom- a sízők nagyon nagy többségénél sokáig nem kell foglalkozni a hoké méretével. Ahogy én megfigyeltem, a fejlődés folyamán rendszerint -helyesen megtanult testtartást feltételezve persze- magától kialakul egy minimális, a körülményeknek -és az ívek szakaszainak- megfelelő(!)méretű hoké. (valami ilyesmire utalt Ozsi is, ha jól emlékszem)

Aki már "sportosan" síel, és túl nagy hokéval megy, az természetesen gyógyítandó, de bavallom, én ennek ritkán éreztem túlzott jelentőségét. (amatőr sízésről beszélek végig!)

Ami viszont gyakrabban előfordul, az éppen az ellenkezője. Konkrétan az "elfelejtett" és lemaradó rosszul terhelt belső láb, ami "bebicsaklik", és átesik rajta a síző. Ilyenkor (kövezzetek meg, ha akartok!) én kimondottan hokés gyakorlatokat csináltatok, majd onnan szépen "visszamegyünk" a normál test-, és lábtartáshoz.

Ha ez már rendben, akkor jöhet a játék az ívben tudatosan előretolt külső sível. (nálam ez jött be, jobban, mint a hátrahúzott belső léc) Ami vagy megy, vagy nem, de semmiképpen sem targikus, ha nem...

A kulcskérdés leginkább a csípő helyzete. Ha az a tanulás folyamán már jó helyzetben van, az rögzül, akkor a hokéval sem lesz baj.

Mindez szerintem. Első köveket testre kérem, a többi majd jöhet fejre...
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.