Snowboard tábor

ÜZENETEK (33)Időben csökkenő Időben csökkenő
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
20 éve tag
9 éve
A 4. FreestyleCamp Takács Bazsival

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
konyhaördöge
5 élménybeszámolót írt
5
10 éve tag
10 éve
Sziasztok! Esetleg van-e valaki most Kreischberg - Murauban,vagy lessz-e március 3-tól 7-ig ?Tervezek egy villám 3 napos látogatást,és rengeteg jót olvastam a pályákról.Ám mivel egyedül utazok,ezért nézek társaság után,akivel(akikkel) csúszhatnék.Esetleg ha valaki a helyszínen van,tudna írni milyen állopotban vannak a pályák?Köszönöm.
Harlequin
125 élménybeszámolót írt
125
11 éve tag
10 éve
Azóta "kicsit" fejlődött a pálya is...
https://sielok.hu/siterep/jahorina/

Majd összeütök valami beszámolót, ha lecsillapodtam.
Előzmény: (badzoli 152083)
h i r d e t é s
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
20 éve tag
10 éve
Végülis Szarajevoban volt téli olimpia még a balkáni háborút megelőzően... :)))

http://hu.wikipedia.org/wiki/1984._évi_téli_olimpiai_játékok
Előzmény: (Harlequin 152063)
Harlequin
125 élménybeszámolót írt
125
11 éve tag
10 éve
Srácok, vasárnap jöttem haza Boszniából, besz@rás milyen jó az a hely.
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
20 éve tag
10 éve
Üdv neki is! És jó havat nektek! :)))))
Előzmény: (Bélapó 151878)
Bélapó
1384 élménybeszámolót írt
1384
17 éve tag
10 éve
Ezt a sok szak-szót nem igazán értem, de közös ismerősünkkel -Nyikolájjal - itt vagyok La Rosiere-ben (egy nagyon szar terepen) és remekül bordozunk. Most éppen a Te képeimet nézi a Facebook kon.
Előzmény: (badzoli 151692)
cannibale
270 élménybeszámolót írt
270
12 éve tag
10 éve
Gratula!Én 36 vagyok és még próbálok parkozni.Az a nagy helyzet wakeboardal sokkal jobban megyek elemeken kickeren slideren mennek a grabbek elöl,hátul 180 ak kifele,befele de nem adom fel én sem.Tavaly a realy volt a cél és sikerült is elkattolni de megérkezni sajnos csak arcal.Irigykedve néztem a 14-17 éveseket mennyire hajlékonyak rugalmasak.Jövőre lehet csatlakoznék,forint kérdése lesz.. ;) Jó olvasni,hogy van még az én korosztályomnál feljebb is igazi elvetemült fan! ;)
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
20 éve tag
10 éve
Sajnos végetért az idei, immár 4. Freestyle Camp is.

Szuper csapat, az általam is látogatott 3ból ez volt a legnépszerűbb, majdnem 30an voltunk. A kölykök kezdenek felnőni, egyre több már a felnőtt résztvevő, szóval jó kis csapat gyűlt össze.
Az első napok szuper, napos időben teltek, nagyjából próbáltam felvenni a fonalat a tavalyi táborban megtanultak felelevenítésével.
Több tervem is volt, nem biztos, hogy mindegyik reális. Szerettem volna kickerről front180-at forogni, stabil grab-et fogni, valamint stabilan ugrani nagyobb, 3-4méteres kickerről.
A 180ra és a grabre a hét elején rápróbáltam párszor, a 180 ment elsőre, aztán szinte soha többet. Igazi grabhez meg lehet, hogy rugalmasabbnak, hajlékonyabbnak kéne lennem, de ez 44évesen már nem könnyű.
Így aztán a beköszöntött havazás és szűzhavazás mellett inkább a boxokra kezdtem rágyúrni, azt gondolom, hogy elégedett lehetek magammal, szélesebb boxokon kezdve a nose-slide-okat, közben a keskenyebbeken a fifty-fifty, még a komolyabb, meredek törtboxon is. Mikor ezek stabilan mentek, a nose-slide-ot gyakorolgattam a keskenyebbeken is, kisebb-nagyobb sikerrel.
És az utólsó napon keménybe kapcsoltam: a srácok rávittek egy 4méteres kickrerre. Brutális élmény, elsőre sikerült belőni úgy a nekifutás sebességét, hogy a flat-et majdnem teljesen sikerült átugrani. Aztán újra és újra... Kb a 3-4dik ugrásnál már rendesen a beérkezőbe sikerült landolnom. És hihetetlen élmény!
Idén bizonyosságot kapott Bazsi mondása: a sebesség a barátod.
A nap végére vagy 12-15 kört mentem ezen a kickeren, esés, megbillenés nélkül. Sajnos az indie-re már nem mertem rányúlni, de ezek az ugrások hatalmas lendületet adtak nekem a jövőt tekintve.

Viszont a bakim gyorsfűzője megadta magát, szerencsére kibírta, de cserés lesz, úgyhogy mehetek a héten majd a store13ba.
DSC00033.JPG
DSC00012.JPG
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
20 éve tag
11 éve
3. Ridehouse Freestyle Camp, Takács Bazsival
Schladming, 2012. Január 14-21.


Januárban, immár harmadik alkalommal indult el a kis csapat Schladmingba, a Ridehouse vendégházába, hogy 1 hétre beköltözzön a Planai snowparkjába.
Egy szerencsés véletlennek köszönhetően én már 4 nappal korábban kiutazhattam Matrei-be, hogy az alpinos tudásomat is csiszolgassam végre. Persze ez 1 nap minuszt jelentett, de azért megérte. :-)
Schladmingba érve megdöbbenve láttam az elmúlt hetekben leszakadt hatalmas mennyiségű havat. Matrei ehhez képest szinte hómentes környezet volt.
Pont vacsorára értem a Ridehouse-ba. És legnagyobb meglepetésemre, mindenki úgy fogadott, mintha évezredes haverok lennénk! :-) És bevallom, ettől egy pillanat alatt éveket tudok fiatalodni!
A kölykök között nagyon sok ismerős arc a tavalyi freecamp-ből, meg a nyári, kecskeméti wakeboard táborból, de az "idősebb" csapatban is akadtak ismerősök tavalyról.
Hamar körvonalazódott, hogy ismét én vagyok a legöregebb a csapatban. És ugye közben eltelt egy év és leszámítva a wakeboardos próbálkozásaimat, nagyon nem vittem túlzásba a testmozgást a tavalyi tábor óta. És ez érződik is, 42.5 évesen az ember fia nehezebben hajol már le becsatolni a kötését. Bár ebben az Flow-m abszolút segítségemre van. :-)
És bár nem vetem meg a hütték néha sűrűbb meglátogatását sem, de itt, ebben a csapatban elfelejtem a koromat, néha elfelejtek napközben éhes lenni, csak csúszok és csúszok, próbálom újra és újra és felkelek a hóról újra és újra. Ez számomra a legfontosabb, hiszen ezért is megyek a Camp-be. És a tavalyi lustaságom ellenére sem éreztem magam hátrányos helyzetben, a körülményekhez képest (és a saját magammal szembeni elvárásaimhoz képest) egészen jól bírtam a gyűrődést.

A csapat vasárnap már túlesett az ismerkedő csúszáson Planai-on. És mindenki szűzhavazásokról mesélt. Na, mondom magamban, milyen freestyle lesz ez, már megint? Tavaly a túlzott meleg, most a hatalmas hó. De szerencsére hétfő reggelre a pályák és a park is tökéletes állapotban fogadtak minket. És az idő is megkönyörült, hiszen délután már napsütéses időben csúsztunk.
A tavalyi tábor után sikerült még egy hetet eltöltenem ValThorens-ben, ahol azt vettem észre, hogy a free csúszásom sokkal magabiztosabb lett, bátrabban mentem bele olyan, korábban messze elkerült szituációkba, mint a térdig érő havas off piste, vagy a pálya széli bukkanók ugratókénti használata.
És ezt éreztem már decemberben is, amikor Stuhleck-en kipróbáltam az új szettem.
Ezzel a lelkesedéssel indultam neki a kickereknek és második napon már némelyik boxnak is.
Azt tapasztaltam, hogy az ugrásaim sokkal stabilabbak lettek (talán ez a közben egyre jobban tudatosult és helyes tartásomnak is köszönhető), sokkal nagyobbakat repülve, stabil leérkezésekkel és már tudatos elugrásokkal, nem csupán hagyván a fizikát, hogy a kicker eldobjon, aztán lesz, ami lesz.
Két nap (plusz 4 alpinozás) után tartottam egy pihenőnapot, amikor a táborlakókat igyekeztem a parkban lefotózni.
Sajnos a következő napon havasesőben-esőben próbáltunk minél tovább kitartani a parkban. Némi külső segédlet kellett, hogy tovább lépjek, Fogyti segített a frontgrab próbálgatásánál (sajnos csak a deszka érintése sikerült, valódi grab nem), aztán Bazsi megadta a végső lökést a front180 felé. Harmadik próbálkozásra sikerült elugranom, be is fordultam, csak picit túl élen fogtam talajt, így négykézláb a havon végeztem, de végülis olyan 80%-osan megvolt!
Reméltem, hogy a pénteki napon majd csiszolhatom, de akkora friss hó esett reggelre, hogy a napot végig freeride-al, erdőben fák között nyomtuk, amíg bírtuk, aztán egy hüttebulival zártunk. Sosem hittem volna, hogy igazán fogom élvezni a fák közötti szlalomozást, bár már tavaly is próbálgattam, de most valahogy mégjobban tetszett.
Az utolsó este, a már-már megszokott szarvaspörkölttel zártuk a tábort (odakint szakadó hóeséssel).

Az idei tábor sem hazudtolta meg magát, a hangulat fantasztikus volt, a csapat szintén.
Köszönöm mindenkinek, szervezőknek, résztvevőknek egyaránt, hogy részese lehettem ennek a nagy játéknak.
Zárszóként csak annyit mondhatok, hogy nem akarok kimaradni a 4dikből sem, vagyis jövőre, veletek, ugyanitt.

https://sielok.hu/fotoalbum/446943/galeria/
badzoli
445 élménybeszámolót írt
445
20 éve tag
11 éve
Akit érdekel a 3. freestyle camp, az keressen rá a facebook-on, már vannak infók, lassan lehet jelentkezni...
zsoci
552 élménybeszámolót írt
552
17 éve tag
11 éve
Köszi!
Náluk már érdeklődtem és időközben kaptam visszajelzést is, hogy talán idén is szerveznek de konkrétumokat még nem írtak.
Előzmény: (WAndrea 117615)
WAndrea
1049 élménybeszámolót írt
1049
21 éve tag
11 éve
Úgy hallottuk, hogy ők szerveznek nyári snowboard tábort:
https://sielok.hu/szallas/gleccserles/

Az info@gleccserles.hu vagy info@burton.hu címen tudsz érdeklődni.
zsoci
552 élménybeszámolót írt
552
17 éve tag
11 éve
Esetleg nem tudja valaki, hogy az idén lesz-e valahol nyári gyerek snowboardtábor?
Bélapó
1384 élménybeszámolót írt
1384
17 éve tag
11 éve
...mivel éveken keresztül ő volt a magyar bajnok alpinban és nemzetközileg is jól szerepelt.
Fetzer Robi
146 élménybeszámolót írt
146
12 éve tag
11 éve
Nekünk puha kötés, piskóta deszka volt az étlapon, mint ahogy a legtöbb ember is ezzel csúszik, de gondolom, az alpintól sem jönne zavarba.
Előzmény: (Bélapó 117184)
kole77
265 élménybeszámolót írt
265
18 éve tag
11 éve
Laura nekem is csiszolta a technikámat egy pár éve dakin egy táborban :-), de már akkor mondta hogy nem sok ideje van.
Amugy nagyon brutál jól nyomja, csak néztük a nyálunkat csorgatva, hogy ha legalább negyed annyira szépen és jól mennénk mit Ő :-)
Előzmény: (Bélapó 117184)
AAron
2621 élménybeszámolót írt
2621
15 éve tag
11 éve
Nem hát, csak jó volt felidézni a régi neveket (és még mennyien vannak, van akinek csak a becenevét tudom a mai napig)
Ha tudnátok, hogy sok sok évig snowboardoztam, de úgy sem tudjátok meg :)
Előzmény: (Bélapó 117183)
Bélapó
1384 élménybeszámolót írt
1384
17 éve tag
11 éve
Az ember mindig hall valami újat. Nem tudtam, hogy Laurka oktat. (Minden idők egyetlen magyar női boardosa, akinek reális lehetősége volt kijutni az olimpiára)Mit oktatott? Alpint?
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.