Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Olaszország
Stelvio gleccser
síterep infó oldal
ÜZENETEK (13)Időben csökkenő Időben csökkenő
.1234
1 élménybeszámolót írt
1
5 éve tag
2018.07.03. 16:32
2018.07.02-án jártunk itt, ez egy hétfői nap volt. Mi csak egy napra jöttünk ide mert amúgy máshol volt a szállásunk ezért jó sokat kellett utazni. Az időjárás miatt csak 12 óráig lehet síelni. De viszont emiatt már 6:30-tól lehet síelni. A gyermek jegy 39,50 euróba kerül reggeltől délig. Reggel nagyon sokan voltak a pályán, a vendégek nagy része 18 év alatti síedzőtáboros gyerek akik nagyon jól síznek. Mondhatjuk azt is, hogy az én sí tudásom volt az egész pályán a legrosszabb. A hó minősége reggel 9 óráig elfogatható. De az után borzalom a melegtől. A pálya 9 után már alig csúszott, sőt inkább nem is csúszott és még jó buckás is volt, csak a piros pályán lehet normálisan sízni. Livrionál vagyis a felső állmáson a hütte ha nevezhetjük hüttének vagy inkább büfé, elég rossz állapotban van egy osztrák hüttéhez képest -2 es. Az alsó állomáson bőven van parkolóhely meg tudtunk állni. Síszervíz nincs nyitva ilyenkor. Az út a pályához nagyon kanyargós, keskeny sűrű ködben kb 15 el lehet rajta menni amúgy meg ha jönek szembe akkor gáz van. Normál időjárási körülmények között 40 es átlagot jöttünk autóval. A pálya weboldala nem működik a webkamera nagyon gáz. De a kaszába legalább tudnak angolul. A lifteknél max10 percet kellett várni, de ez az idő egy pokol volt mert a várakozásra szalaggal kijelölt hely persze emelkedik és nagyon szűk és mindenki tolakodik. A pályák egyébként könnyűek és egy, másfél perc alatt le lehet jönni rajtuk. Ezért az idő nagy része a lifteknél való tolongással tellik. A sífutó pályákat szinte folyamatosan ratrakolják de kb 2 sífutót láttam. A sípályát csak zárás után ratrakolják. A lifteket sűrűn megállítják mert rengeteg slalomozó van a pályán és folyamatosan rakosgatják át a kis piros kék botokat ( elnézést nem tudom mi a pontos neve) szóval ezeket a kezükbe fogva szállnak ki be a tányéros felvonóból.
De legalább a liftet finoman indítják.
A liftek sebessége átlagos de nem mostani darabok. Az viszont még egy rossz pont, hogy a tapadós havon először sík terepen majd emelkedőn kel fellmenni a hüttéhez. Összeségében azért egy napot jól elsíelgetem 5ös skálán 3 pontot adok a síterepnek.
Rosberg
23 élménybeszámolót írt
23
10 éve tag
2016.07.07. 23:24
A Stilfers Joch sajnos kilog mar nagyon Tirolbol es erzodik rajta az olaszok hozzaallasa. Egy deltiroli osztrak ismerősőm csak azt szokta mondani Afrika Trentonal kezdodik..
Előzmény: (beee 189273)
beee
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
2016.06.17. 16:56
A június 11-12. hétvégét töltöttük itt. Nagyon jót síeltünk (fél napot), és igyekeztünk fejben raktározni kicsit a hóból-hidegből nyárra.

Pozitívumok:
- Magasabban van, mint az osztrák gleccserek, így tovább tart a használható minőségű hó --> még júniusban is teljesen jókat lehet síelni.
- Az út még mindig ingyenes.
- A Tibet Hüttében határozottan jól főznek.

A pályakezelésről nem tudok nyilatkozni, mivel reggelre 5-10 cm friss hó esett, és nyilván azt nem nyomták le, semmi értelme nem lett volna.

Persze itt is szép a környék, jókat lehet túrázni is, vannak mormoták és hegyikecskék, stb. Szóval a hegyi lét szépségeit most nem sorolom. :)

Viszont. Van pár negatívum. Az összehasonlítás Ausztriával történik (gleccserekkel), mivel oda járunk elég gyakran.
- Szállás viszonylag közel a síterephez (mi itt aludtunk: Franzenshöhe) jóval drágább, mint pl. Hintertux/Stubai/Mölltaler Gletscher szállásai hasonló távolságban a sítereptől.
- A hágón lévő épületek és a síterep épületei nagyon retrók: kb. a 60-70-es években építhették őket, azóta pedig nem csináltak velük semmit. Ez látszik is rajtuk, nem túl barátságosak.
- A síterepet is a 60-70-es években építhették, a liftekkel sem csináltak semmit azóta. Rajtuk is látszik. Lassúak.
- A pályák kevesen vannak és nagyon könnyűek. Fél napra nem baj, de mondjuk 2 napra már jól esne mondjuk kétszer ennyi pálya.
- Az alsó állomáson a kassza hihetetlen bénán van megoldva. Gyakorlatilag kb. 2 kör liftet (kb. 20 perc) vártunk amiatt, hogy az 1 db pénztárnál hosszú volt a sor és mindenkivel elég sokat tököltek. Ugyanis a reggel betömörülő bérletes edzős társaságok elzárják az utat a kasszától, így a napijegyet vásárló vendégek nem férnek hozzá a kasszához addig, amig a korai sort be nem nyeli a felvonó.
- A lift épületekben nincs mosdó. Nem tudom, hogy a síterepen hivatalosan hol lehet mosdót igénybevenni, én lent a parkolóban az egyik hotel éttermébe mentem be pofátlan módon.
- A honlap egy vicc. Próbáltam előre kideríteni, hogy mikor nyitnak a liftek reggel. Esélytelen.
- A webkamerák a másik vicc.
- Lécet helyben kölcsönöztünk mert nem ez volt az egyetlen úticélunk, és nem akartuk 1 hétig hurcolászni mindenfelé a léceinket. Ausztria hasonló helyein bőség zavara van a kölcsönzőkben. Na, itt nem volt. Nagy nehezen találtunk 2 pár nagyjából OK lécet. A szervizelés viszont nem tudom, mit jelent az olasz bácsikának. Botrányosak voltak az élek, és elég durván használtak a lécek.
- A hegyoldalban szanaszéjjel nagyfeszültségű vezetékek mennek úgy, hogy jól elrontják a panorámát. Tudom, valahogy fel kell vinni az áramot. Mégis, Ausztriából nem emlékszem ilyen mértékben zavaró kilátásrongálásra.
- A környéken (szállás, éttermek) kiválóan beszél mindenki németül (még szép) és angollal is nagyon jól lehet boldogulni. A síterep viszont annyira olasz, hogy a kasszás bácsin kívül senki nem volt képes kitolni egy kanyi német/angol szót sem.

Mivel a honlap és a webkamerák egy vicc, és a felvonóépületben nyilván nincs TV, ami folyton mutatná a fenti állapotokat (ilyen magasban gyakran totál más az idő fent, mint lent), ezért a kasszás bácsi tájékoztatott a fenti időjárásról szóban, amikor a jegyeket vettük. Kedves tőle és vicces is volt, de jobban belegondolva már előrébb léphetnénk...

Az egész helyre azt tudom mondani, hogy annyira retró, hogy újra a 80-as évek Szlovákiájában éreztem magam. Pont mint gyerekkoromban a tátralomnici kirándulás.

Az a legszomorúbb, hogy nagyon jók az adottságok és messze többet ki lehetne hozni a helyből. Rengeteg lehetőség van további pályák kialakítására, akár téli vagy tavasszal koraibb nyitásra. Jelen formában viszont pont arra jó, amire mi ott voltunk: nyáron fél nap mókás síelésre. Az összes osztrák síterep, gleccserterep fényévekkel előrébb tart.

Egyébként tökjó, hogy síelhettünk egy napot, jól éreztük magunkat. Arról a természet tehet, hogy nagyon jó volt a hó, júniusban 5-10 cm friss porhó fogadott.
De amiről az olaszok tehetnek... Háááát, azt jobb lenne rábízni az osztrákokra inkább. Kivéve a kávéfőzést. :)
Tárcsásfelvonózás. Jól esik a talp alatt ropogó hohohóóó! (Fotó: Beee)
Érkezkés a gleccserre reggel. Jajjjdejóóó, minden szép fehér! :)
Június 12.
A leglaposabb kékpálya a 7-es lift mellett. Mókás, de tényleg! :) Viszont kiválóan alkalmas különböző "feladatok" gyakorlására.
A hágó "komplexuma" felülről.
Retro lift.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Tikasza
23 élménybeszámolót írt
23
14 éve tag
2015.07.06. 20:14
Pont egy éve nem kellett fizetni. Gondolom azóta se lett fizetős.
Előzmény: (tibor76 183101)
tibor76
122 élménybeszámolót írt
122
18 éve tag
2015.07.06. 14:26
Nem egyértelmű számomra, hogy az olaszországi Stelvio panoráma úton most kell fizetni útdíjat, vagy nem.
Aki biztos infot tud, azt megköszönném.
Stani
5437 élménybeszámolót írt
5437
Admin
2006.11.19. 13:04
Persze, hogy nincs élet, mivel télen a hágó zárva van és a felvonók sem működnek. Ez egy igaz nyári síparadicsom. Régebben sokkal több ilyen hely volt az Alpokban, számuk mára azért megcsappant, de még mindig van néhány terep, ami csak a nyári időszakban üzemel.
Observer
485 élménybeszámolót írt
485
19 éve tag
2006.11.19. 11:45
Azóta nem járt itt senki? Szívesen olvasnék képes beszámolókat!
Az a fura, hogy a http://www.passostelvio.net/ webkamerái szerint semmi élet sincs ott fent, pedig hó az van látszólag dögivel ráadásul hétvége is van... sehol egy ember, sehol egy lábnyom. A weboldaluk még mindig elég gyenge :(.
longhorn
1 élménybeszámolót írt
1
19 éve tag
2004.09.24. 10:53
Helo!

Voltam ott par eve. Hihetelen szerpentin visz fel, eppen emiatt nem eredemes lent szallast kivenni, nincs az a kocsi melynek ez jot tesz. Fent pedig csak hotelok vannak (kb. 60EUR/ej). Eleg lankasak a palyak. A legjobb gelccser egyertelmuen pitztal olyan sikozpont, melyet telen is sokan megirigyelnek, es kozelebb van.

Stani
5437 élménybeszámolót írt
5437
Admin
2004.09.15. 17:27
pedig szezon vége felé megannyi német nyelvterületen lévő síterep reklámozza: "Firn und Sonnenskifahren" stb
firn tavaszra, legalábbis szezon végére jellemző hó, ami napközben rendszerint olvad, éjszaka meg fagy, így alakul ki; de szeptember végefelé már inkább por és/vagy újhó jellemzi a gleccserterületeket
kovacsani
11 élménybeszámolót írt
11
20 éve tag
2004.09.14. 16:39
Köszi! a webes infok tényleg jók, de azért szívesen hallanék vmit azoktól is, akik már jártak, síeltek ott.

Ez a firn dolog mit jelent? Lehet, hogy ciki, de én még soha nem hallottam ezt a szót...
Stani
5437 élménybeszámolót írt
5437
Admin
2004.09.11. 12:25
Helló...
még nem jártam itt, de..
..itt az oldalon is megtalálsz infót Stelvioról https://sielok.hu/siterep/stelvio/ ezen a linken. Ha több infóra szomjazol, akkor normális esetben azt mondanám, nézd meg a hivatalos honlapját. ami a http://www.passostelvio.net címen érhető el, de itt megmosolyogtatón kevés infó van; nevezetesen 7 webcam, melyből 3 mükődik, de ezek sem a pályákat, ill. felvonókat mutatják. Viszont a http://www.skiwebs.com/italien/stilfserjoch.htm címen német nyelven egy elég részletes leírást találsz a gleccserről, képekkel is. Amúgy még vmikor augusztus 20. fele néztem a Geister webcamet (akkor még mükődött) s hát elég szomorú képet mutatott (nagyon fel volt firnesedve). A latyakkal kapcsolatosan gleccser esetében célszerűbb inkább firnről, felfirnesedésről beszélni. Amúgy ha én választanék, akkor inkább mennék juniban, juliban ti. akkor még jelentősebben több hó van, nem beszélve arról, hogy idén elég hűvös és csapadékos volt a juni/juli, így Európa gleccserein nagyon jó viszonyok uralkodtak, pl Kitzsteinhornon juli közepe fele félméteres! porhó esett stb.
Szerintem érdemes lenne az első jelentősebb havazást kivárni s utánna útnak indulni, ez többnyire szeptember végefelé, végéhez közeledvén esedékes.
kovacsani
11 élménybeszámolót írt
11
20 éve tag
2004.09.10. 12:00
sziasztok,
aki járt már itt írna néhány tapasztalatot erről a helyről? Olvastam a besízésről, érdekelne, de nem tudom, mekkora ez a síterep és hogy elég hó van-e szeptemberben? Nem nagyon latyakos olyankor a pálya? Kicsit hosszú az út, csak akkor vágnánk bele, ha tényleg igazi síélményt nyújt...
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.