Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ski C.U.L.T. információk

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Ski C.U.L.T. információk
2011.10.23. 14:13
1. Veletek... ;-)

2. Hatékonyság szempontjából 3 feles = 2 liter sör. De ha mindig én vezetek, mindig hátrányban leszek!

1 (még 1x, de most komolyan). A felfedezés elsősorban valóban arra vonatkozik, hogy abban tervezünk segíteni, hogy felfedezzétek azokat az alapokat, amikre építeni lehet, illetve a hiányosságokat, amiken dolgozni kell. Nem közvetlenül az éppen felmerülő hibákat akarjuk kijavítani, hanem arra alapozunk, hogy minden egymásra épül, és a hibákat többnyire valamelyik alapfeltétel hiánya vagy hibája okozza. Úgy érdemes javítani, ha tudjuk, honnét ered a hiba, különben az egyik hibát egy másikkal igazítunk ki. Ez valószínűleg nem is azonnal derül ki, hanem sok síelés és feladat közben az oktató fejében kezd összeállni, merre kell majd terelni a tanulásotokat.

Másrészt magunknak is van felfedezni való feladat a táborban. A csapat már nagyon hosszú ideje szorosan együtt dolgozik (egy tucatnyi kiképző oktatóból álló körben), majdnem biztos, hogy ha valaki beáll egy magyar oktatóhoz, sok olyan dolgot tanulhatott, ami ebből a körből származik. Idén tavaszig az oktatóképzés folyamatában voltunk benne, azt alakítottuk, így a gondolatmenetünket is az a lendület hajtotta. Idén tavasztól ez már nem tartozik a napi feladataink közé, így lehetőség adódott, hogy újragondoljuk, amit több mint tíz éve egyfolytában csinálunk. Nyáron rengeteget szakmáztunk, telefonoztuk írtunk stb. és az eddigi tematikát és módszereket rendszereztük, egybevetettük a társtudományokkal, így kialakulóban van egy még logikusabb oktatási szisztéma.
Ezt ez a pár szakember "érzésből" is elég jól tudja, de a múltunk miatt azt szeretnénk, hogy más oktatók is fel tudják használni, eszünk ágában sincs csak magunknak megtartani a módszereket. Ehhez viszont elég pontosan és kézzel foghatóan, részletesebben is körül kell írni. Ez lesz az oktatók másodlagos feladata ebben a táborban (ilyesmit egyébként minden oktatónak minden oktatás közben kellene csinálni az önkontroll és a fejlődés miatt).
Előzmény: (SíMan 122447)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.