Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ski C.U.L.T. információk

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Ski C.U.L.T. információk
2014.11.20. 13:57
Hogy írjam, hogy ne riasszak el senkit? Volt egy tábor, kb. 30 résztvevővel, öt oktatóval, hogy megtartható legyen az alacsony csoportlétszám. A résztvevők kb. kétharmada síoktató. Kint ki is bökte valaki, hogy ez azért amatőr síelőként kicsit ijesztő volt elsőre... :D

(A legközelebb lehetőség velünk síelni a felkészítő és tematikus tábor Hinterstoderen, decemberben.)

A nem síoktatókból lett aztán két háromfős csoport, a többiek beszálltak a síoktatók közé. És lett egy olyan csoport, hogy próbálok kutatni az emlékezetemben, de nemigen jön fel olyasmi, hogy ilyen kemény sítudású csoportom lett volna valamikor korábban. És ami nagyon jó érzés: szinte teljes egészében saját „termés”, főleg az utóbbi évekből. Együtt síelünk, amikor csak lehet, és gyönyörűen fejlődnek.

Az is melengető érzés valahol az aláöltözők környékén, hogy a húsz körüli síoktató úgy jött el, hogy közben mellettünk ment a hivatalos továbbképzés. Van, akinek emiatt nem lesz bélyege az idényre a hivatalos továbbképzés elmulasztása miatt, de még így is inkább ebbe a táborba jött el tanulni, fejlődni. :)

Napi csoportforgással dolgoztunk, én pedig a leglelkesebbekkel (velem együtt nyolcan) még egy napot ráhúztam a tábor után.

Az alaphelyzetek stabilitása, az élben forgatás volt a fő téma. Megnéztük a forgatás adagolását mindenféle ívhossz és tempó mellett. Megtapasztaltuk, mennyivel stabilabb és mennyivel lassabb a karcolás leheletnyi forgatással - és ennek ellenére mennyivel élvezetesebb. Mennyivel komolyabb és állandó kontrollt ad, mint a lapon, csavarva való flatterolás. Az kiderült, hogy a különböző nézetek a magyar sívilágban egész más irányba mennek, van, aki az él csökkentése mellett a lécet akarja elforgatni, mi viszont az éles síelés közbeni kontrollt tartjuk a biztonság, a stabilitás és az élvezet kulcsának.

A fiatal oktatók felvetették, hogy úgy érzik, stratégiai hiba volt a demócsapat megszüntetése, és komoly erővel elkezdtek rugdosni minket hátulról, hogy csináljunk egyet. Van, aki közülünk mellé is állt az ötletnek, és megkérdeztek, hogy vállalnám-e az edző szerepét. Ők úgy érzik, hogy ha ez nincs, akkor nincs igazi fejlődési-tanulási lehetőség a fiatal, megszállott síoktatóknak. Van benne valami...

Nagyon tetszik a felpezsdülő szakmai élet, a szimulátoros estek-workshopok népszerűsége, az érdeklődés. Valami elindult a síszakmában, alulról, teljesen spontán módon. A magam részéről mellszélességgel támogatom. :)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.