Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Obertauern
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Lüftenegger hétvégi ház - egyben, vagy szobánként bérelhető házikó a Lungau sírégióban
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Obertauern
2005.04.21. 16:56
múlt héten, április 15-től 17-ig Obertauernon síztünk, boardoztunk. A hely egy igazi paradicsom; sok hóval, modern felvonókkal és elegendő mennyiségű pályákkal. Bár az időjárás előrejelzés szombat+vasárnapra elég rossz időt (köd, eső, havazás) jósolt, de szerencsére nem jött be :P Szinte mind a három nap ragyogó napsütés és kellemes hőmérsékletek voltak a jellemzőek. Csak amikor eljöttünk vasárnap, akkor kezdett olyan 4 fele fenn elég derekasan havazni, lenn csak épphogy szállingozott.
A hó mennyiségével nem volt semmi gond, mind a pályákon, mind a pályákon kívül van bőven. Minősége meg az erre az időszakra jellemző. Minden nap frissen preparálták a lejtőket, bár ez Ausztriában nem újdonság:) A lifteknél várakozási idő nem volt, s a pályákon is nagyszerűen eloszlottak a sízők. Szombaton elég sokan jöttek fel, mivel ekkor vmi akció volt, így a napi bérletet mindösszesen 18 euróért osztogatták.
Vasárnapra a fennti részeken kis frisshó is esett. Off pistézni még mindig elég korrektül lehet, bár nyilván már nem állig érő porhóban:) Amúgy Obertauern egy igazi freeride paradicsom, gyakorlatilag bárhol, ha lemész a jelölt pályákról jó kis off pisték vannak a kezdő szinttől egészen a profiig. A tér is elég nagy, tehát van bőven hely szelni a havas hegyoldalakat.
A pályák javarészt kékek és pirosak, így családosoknak, vagy éppen kevésbé rutinus sízőknek is ideális. Bár meg kell jegyezni, hogy a elég sok piros pályávan van ún. utazós rész, ami talán a boardosoknak jelenthet leginkább problémát, de ha megereszted magad,akkor no problem.
Van pár fekete is, köztük Obertauern legmeredekebb, s egyben egész Ausztria egyik legbrutálisabb lejtője, amire a Gamsleiten 2 duplaszékes visz fel. Érdekessége, hogy egyedül nem engednek fel, csak is úgy utazhatsz a libegőn, ha van vki melletted. Ez a mostani sízésből kimaradt, pedig terveztem, éppen utolsó napra, de amire odaértem, kb 3negyed 4kor arra a felvonós lekapcsolta a liftet. A felvonók négy és fél öt között zárnak. Legtovább a Zehnerkarbahn kabinos megy, itt az utolsó Bergfahrt fél ötkor van.
A liftek tényleg csúcsmodernek, javarészt ülésesek; négy és hatszemélyesek, puha bőrkárpitülésekkel és bubble-al, szóval itt adnak a komfortérzetre az biztos:) Van pár húzólift is, de ezek tényleg csak mutatóban és egyiknek sincs fontos szerepe (pl. zubringer, összekötő stb.) A hágó Untertrauen felé vezető végén egy jó kis funpark is van. Az árak a hüttékben ugyanolyanok mind a többi osztrák síterepeken, sőt egyes dolgok olcsóbbak is , mint pl Semmeringen ! A szállások viszont elég húzosak Obertauernon, ahol gyakorlatilag mindegyik pályaszállás. Még így utószezonban is.. 40-50 eurótól kezdődnek (perfő/éjszaka) és a határ szinte már-már a csillagos ég. Van egy-két hely, ahol már a 200 eurós csillagászati árakat ostromolják, pl a Hotel Seekarban. Ahová egyes vendégek helikopterrel érkeztek!
Viszont, ha nem Obertauernon szállsz meg, hanem vmelyik közeli faluban,akkor jóval olcsóbban megúszod. Pl. Twengben (5 percnyire kocsival a sípályáktól) még főszezonban is találni 19-20 eurós dolgokat reggelivel! Mi a Pension Gellben szálltunk meg, ami egy háromcsillagos egész korrekt panzió. A szobák jók és melegek(olyannyira, hogy éjszaka még az ablak is nyitva volt) a büfféreggeli pedig igencsak bőséges. S ez fejenként 22 euró volt, szóval baráti árnak mondható, ráadásul ebbe a szaunahasználat is benne van.
Összefoglalva , nagyon szép hosszú hétvégét töltöttünk Obertauernon, ami egy igazi SÍPARADICSOM és mindössze 296 km-re van Soprontól (kb. 3h autóút)

Képek itt érhetők el:
http://kep.tar.hu/skier/50042506#2
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.