Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Obertauern
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Appartements Steinadler - Nyári ajánlat, 3+1 éj akció
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
jóska63
526 élménybeszámolót írt
526
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Obertauern
2024.02.20. 20:28
Ha megkérdezed a sítúrázokat, egy jelentős számuk azért sítúrázik, mert elege van az iparosított síelésből.

Életem egyik legjobb szezonja volt a COVID alatti lezárások alatti szezon! Sokat sieltem Obertauernben akkor (és máskor is), nem volt hütte, az emberek beszéltek egymással, nem ordított a zene. Mindenki vagy a parkolóban szendvicsezett vagy valamelyik szélvédett hegyoldalban. Nem voltak beivott hangoskodok.

Szörnyú élmény volt, amikkor megnyiltak a hütték és nem csak helyiek és sportolok sielhettek.

Éppen La Grave-ot darálja be ez a mentalítás, hogy " modern lift" és "attrakció a hegyre",mintha a lesíelés nem lenne atrakció kezeletlen pályán, arra amerra akkarsz. Amire azért van kereslet, mert lift indítás elött 45 perccel ugy 60 méteres sor állt a liftnél minusz 15 fokban!

Tök jó hogy 8 ülés lift fűtve automata biztonsági kerettel van már mindenhol, csak a pályán nem lehet elférni és a sok kilométer hajhász elöbb utobb elüt, és ki se lehet ugrani az ülőliftből, ha ugy adodna.... (nem akkarsz a tetején a ködben sielni vagy rájöttél, hogy nem is ezzel a lifttel szeretnél felmenni).

Én nem vagyok híve ezeknek a fejlesztéseknek, ha japánban jó a szó szerint fapados biztonsági keretnélküli iszonyú lassú lift, akkor szerintem itt is jó lenne. Normálisan sielve ugy sem lehet 3 óránnál többet menni egy nap, valamiért délután jóval nagyobb a mentőhelikopter forgalom....
Előzmény: (Traveller 220853)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.