Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Orcieres - Merlette
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
coolman
971 élménybeszámolót írt
971
18 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Orcieres - Merlette
2010.01.24. 09:52
Szóval a pályákról.

Tehát ahogy írtam a szobánk pont a pályákra és az alsó liftekre nézett, így könnyebb volt a tájékozódás is. A szállásról nagyon sok kijárat van a pályákra, mindenkinek ki kell választani a legmegfelelőbbet. Nekünk egy pár lépcsőt kellett meglépni a pályáig és ugyanide tudtunk visszacsúszni. van zárható síléctároló minden apartmanhoz.

Nagyon pozitív volt, hogy telemix felvonók vannak, ami azt jjelenti, hogy egy kábelen van egyszerre kabinos és beülős felvonó is. ( kisegyerekesek, tériszonyosok, fázósak előnyben a kabinban) Nagyon hamar elszívják a felvonók az embereket, abszolút nem volt sorban állás. A kezelő személyzet is nagyon segítőkész.

Kell magunkhoz venni egy sítérképet és meg kell hódítnai a 100 km-nyi pálya rendszert, ami nagyon változatos, kalandos és mindenki megtalálja a magának megfelelő pályát. Szerencsére megérkezésünk napján esett kb 30 sm hó így a meglévő 100 km-es pálya kb 300km -esre dagadt, mert annyi off-piste, szűzhavas lehetőség akadt a bátrabbak és a szűzhó szerelmesek kedvére. Szuper volt, hogy szinte bárhol le lehetett jönni.

Megnéztük a Fun-parkot is ami telejsen jól megépített és jó szórakozást ad a snowboardosoknak és akár a síelkőnek is. Ami hátárny volt, hogy az elemek fémből vannak és nem valami modernebb műanyagból így elég érdekes volt a csúszás rajtuk, mert kicsit tapadt a rozsdás csúszó felület,de a célnak teljesen megfelelt.
2 euróért a bátrabbak ugorhatnak egy felfújt matracba és úgy gyakorolhatják a snowboard és sí akrobatikus trükköket egy nagy kickerről elugorva.

A látvány gyönyörű mindenhonnan, viszont a nagyon hosszú lapos átkötők bosszanthatják a fáradtabb illetve gyakorlatlanabb síelőket boardosokat. Sok a lapos hosszú lankás rész és ami érthetetlen, hogy miért piros pályának írják ki azt aminek az elején gyalogolni kell legalább 100 métert.

Az egyik csúcsról indítják a Tyrollienne-t ami egy kábel, amin egy szerkezettel végig lehet csúszni kb 2 km hosszan és 120 km/h sebességgel 38 euroért. Nagyon szuper még csak nézni is.

A pályákat minden este kelezelik, szuper állaptban vannak reggelre, hatalmas apparátussal dolgoznak, hogy mindenki elégedett legyen. Külön gyermek csúszda is van, illetve gyermek park, tűzött pálya, elkülönített rész a száguldozóknak. Az egyik csúcson pedig kutyaszánozni lehet, illetve épített iglukba lehet benézni vagy éppen pihenni bent.

ennyit a pályákról következik a város.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.