Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bad Gastein, Bad Hofgastein

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
TibiF
545 élménybeszámolót írt
545
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Bad Gastein, Bad Hofgastein
2007.12.23. 21:00
December 15 és 23 között Salzburg tartományban síeltem. Terbve volt véve a következő síközpontok: Grossarl,Dorfgastein, Bad Gastein, Bad Hofgastein, Maria Alm, Dienten, Mühlbach, Schmittenhöhe, Saalbach, Rauris, Zauchensee. Az első nap Dorfgasteinban kezdtem. Érdekes mert a völgyben szinte semmi hó nem volt így lemondtam Bad Gastein illetve Bad Hofgastein terepek kipróbálásáról. Mondjuk erre számítottam mert ezt jelezte előre a bergfex. Szombaton 10 óra körül érkeztem Dorfgasteiba kevesen voltak a parkolóban. -6 fok volt reggel a völgyben, ragyogó napsütés. Csak a középső állomásig lehetett síelni. Allítólag a völgy alsó részét vasárnaptól (dec 16) nyitják. Ezért átmentem a hegy másik oldalára síelni Grossarlba. Itt a völgyig lehetett síelni, igaz ezeket a pályák északi oldalon fekszenek ellenben Dorfgasteinal ami déli fekvésű. Kevesen voltak a pályákon, egész nap mentek a hóágyuk de ki lehetett kerülni mivel szélesek voltak a pályák. Jó volt itt az első nap.

A második nap Hochkönig mellett voltam Dienten illetve Mülbach síterepeken. Hihetetlen, hogy itt nyoma sincs a hóhiánynak, a völgyben kb. 1m volt a hóréteg vastagsága. Hochkönig csak egy völgyel arébb fekszik mint Gastein és itt rengeteg a hó. Jók és szélesek a pályák, csodálatos a táj, ragyogó napsütés. Kell ennél jobb?

A harmadik nap Schmittenhöhe terepeit próbáltam. Ragyogó napsütés, -7C völgyben, -12C fok a hegyen. Tavalyhoz képes újdonság, hogy a Schmittenhöhebahn mellett párhuzamosan felépült a trassXpress 8 személyes felvonó. Kevesen voltak a pályákon, a harmada a síelőknek holland, egész nap mentek a hóágyuk, nem zavart mert ki lehetett kerülni. Egészen a völgyig lehetett síelni, 750 méteren a pálya mellett a fű látszott. Nem volt jeges a pályák alja.

A negyedik napon Saalbach-Hinterglemmben síeltem. A Schönleitennél kezdtem és a hét km-es pályán fejeztem be. Már 4x voltam Saalbachban de még mindig vannak olyan pályák amelyeken még nem mentem le pedig már a leogangi részen is voltam. Ezen a napon inverzió volt, reggel a völgyben -14 a hegyen -7C fok volt. Tömeg semmi pályák állapota tökéletes, és persze napsütés ezerrel.

Az ötödik napon Maria Almon síeltem ez a Hochkönighez tartozik. A Hochkönig síterepei össze van kötve(Mühlbach, Dienten, Hintertalés Maria Alm) azonban Maria Almból Hintertalba busszal lehet közlekedni (fordított irányban lehet síelni). Ezen a napon is nem volt felhő az égen, ezerrel sütött a nap, kevesen síeltek.

A hatodik napon Raurisban síeltem. Itt volt a szállásom, ez egy kis pályarenszer 30 km pályával. Mivel Rauris nem központi helyen fekszik és nem felkapott ezért itt nincs tömeg. Érdekes volt reggel a völgyben 950 méteren -11C fok volt a hegyen 2175méteren pedig +2C. Ez volt az első nap mikor pozitív hőmérsékletet mértek. Azért nem kell megijedni nem volt a hó firnes még délután is tökéletesek voltak a pályák. Tömegről annyit, hogy 11-12 óra között hárman voltunk maz egyes pályán.

A hetedik napon ismét Saalbachban síeltem. Látszott, hog közeledik a karácsony és az emberek veszik ki szabdságukat mert valamivel többen voltak mind kedden de ez még mindig nem nevezhető tömegnek. Délután az 1-es pályán kb. 30-40-en lehettünk összesen, gondolom ebből látszik mennyire kevesen voltunk.

A nyolcadik napon Flachauwinkel illetve Zauchanseen síeltem. Azért itt mert ezen a napon sielős fórumtársakkal találkoztam. Ekkor is szép idő volt, azonban már látszott, hogy kezdődik a főszezon mert délután három balesetet is láttam, előtte pedig egyet sem. Szóval csak óvatosan mert ilyenkor sokan felelőtlenűl mennek.

Az utolsó napon Dientenben síeltem.Azt tudom, mondani, hogy végig ragyogó napsütésben volt részem ami szinte hihetetlen a kilenc nap alatt felhőt, ködöt vagy szelet nem észleltem. Teszek fel néhány képett, több kép majd a megfelelő fórumban lesz.
IMG-8130-Dorfgastein.JPG
IMG-8156-Grossarl.JPG
IMG-8185-Dienten.JPG
IMG-8236-Muhlbach.JPG
IMG-8301-Zell-am-See.JPG
IMG-8319-Saalbach.JPG
IMG-8352-Maria-Alm.JPG
IMG-8375-Rauris.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.