Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Golte síterep leírás szállás cikk galéria videó wellness értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
következőutolsó laponként: összesen 51, rendezés:
Üzenetek Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  admin3
Dátum: 2020.03.04. 16:48
(Üzenetazonosító: 208847)
admin3 Hozzászólások: 660
Regisztrált: 2007.01.25.

Szerencsére azért nem ilyen rossz a helyzet:

- egy normális időjárású szezonban azért messze jobbak a hóviszonyok és a viszonylag magas elhelyezkedésnek köszönhetően is tartósan megmarad a hó, az előző 2 szezonban az 1-2 méteres hóvastagságok sem voltak ritkák: https://sielok.hu/holap/golte/archi...vum/

- ha rövidebb a tél, akkor a nyári szezon hosszabb, tavaly októberben - köszönhetően az akkori melegnek - soha nem látott mennyiségű vendég látogatta a helyet. És az elmúlt években sokat fektettek a nyári turizmusba is: kerékpár/e-bike pályák, "zipline" canopy átcsúszópálya, valamint mászófal is épült.

(Igen, van köztük drónos kép is :) )
Feladó:  Ádám IstvánFérfiHaladó síelő
Dátum: 2020.03.04. 14:40
(Üzenetazonosító: 208841)
Ádám István Hozzászólások: 5
Regisztrált: 2019.02.19.

Irtó jó lehetett!
Remek képek, persze gondolom drónnal!
Kb. 25 éve járunk ide, legutóbb Szilveszterkor voltunk. Az utóbbi években egyre kevesebben vannak, szerintem rövidesen csődbe fognak jutni:(
Reméljük, még lesz egy-két jó szezon addig!!!
Előzmény: (admin3 208839)
Feladó:  admin3
Dátum: 2020.03.04. 12:04
(Üzenetazonosító: 208839)
admin3 Hozzászólások: 660
Regisztrált: 2007.01.25.

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Golte - a "privát" síterepünk

Március 1. és 3. között felkerestük Golte síterepét, ami életre szóló élmény marad! A völgyben már zöld a fű és tombol a kora tavasz, de ahogy felért a kabinos lift az 1400 méteres állomásra, egyből szakadó hó várt minket, ami meg is alapozta a következő két napra a kellő hómennyiséget a pályákon! Sajnos az idei síszezonban messze átlagon aluli időjárási viszonyok voltak jellemzőek nem csak Goltéra, hanem közel az összes szlovén síterepre, amin ha átmenetileg is, de az elmúlt napok havazásai azért segítettek. Hétfőn és kedden egy igazi téli mesevilág fogadott minket napsütéssel, havas fenyőfákkal és szinte nulla emberrel a pályákon.

Az egész Hotel Goltéban hozzávetőlegesen 20, míg a síterepen kb. 40 fővel kellett "osztoznunk" köszönhetően a rengeteg visszamondás miatt (főként a horvát vendégek részéről), amit a koronavírus pánik okozott. Ez persze nekünk kapóra jött, még soha nem volt szerencsénk ilyen üres helyen síelnünk, szinte "VIP" vendégekként érezhettük magunkat a nyugalom szigetén. Bárkivel is beszéltünk az országban, nem érződik, hogy bármilyen szinten is pánikhelyzet lenne, a boltok teljesen fel vannak töltve, az emberek vidámak és remélik, hogy mielőbb visszatérnek a turisták.

Fotók: https://sielok.hu/fotoalbum/golte-m...arcius-2020/galeria/
DJI-0478.JPG
h i r d e t é s

Feladó:  WAndreaNőHaladó síelő
Dátum: 2019.12.20. 12:55
(Üzenetazonosító: 206840)
WAndrea Hozzászólások: 998
Regisztrált: 2001.12.13.
91 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

December 16-17-én hétfőn és kedden 2-2 órát síeltünk a szlovéniai Goltén. Sajnos az egész Európát elért felmelegedés itt is megtette a hatását, de egy piros és egy kék pályán sikerült úgy megkezelni a havat, hogy egész jól lehetett síelni. Az időjárás lehetett volna szebb, sajnos a meleg ellenére napsütés nem jutott, ezért szép képeket sem tudtam lőni. Egy ülőszékes lift + egy varázsszőnyeg működött, mindez 15 euróért volt elérhető, előszezoni áron. Alig voltak a pályán, így folyamatosan tudtunk csúszkálni. A Hotel Golte a felhők felett ideális hely, este dolgozni is hatékonyan tudtam a szupergyors wifivel.

Rövid beszámoló és képek:
https://sielok.hu/rovat/elmenybesza...molo/cikk/golte-karacsony-elott/
golte-montazs.jpg
Feladó:  otapiFérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.02.05. 19:09
(Üzenetazonosító: 199033)
otapi Hozzászólások: 17
Regisztrált: 2007.12.06.

Igen, a Morava felé vezető kékekre gondoltam, a Lahovnica is csak egy csöppet szélesebb. Ratrakolják azokat is, simábbak voltak, mint a nagy kék pálya.
A Morava tetejéről vissza lehet csúszni a három-személyeshez, de egy kicsit dolgozni kell érte, elég lapos, illetve egy helyen le is kell csatolni, mert keresztezi a szállodához vezető út.
Előzmény: (Hellász 198939)
Feladó:  Hellász
Dátum: 2018.02.03. 12:03
(Üzenetazonosító: 198939)
Hellász Hozzászólások: 12
Regisztrált: 2007.11.25.
5 síterepet értékelt

Szia! Amikor kb. egy éve ott jártunk, a Morava és a Lahovnica rész teljesen zárva volt. Erdei ösvénypályák alatt főleg a Moravára vezető kékekre gondoltál? Illetve aki egyszer lecsúszik a Moravára, az hogyan tud visszajutni a kabinos felvonóhoz, sétálva vagy van valami erdei út? Köszi előre is!
Előzmény: (otapi 198763)
Feladó:  otapiFérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.01.28. 21:49
(Üzenetazonosító: 198763)
otapi Hozzászólások: 17
Regisztrált: 2007.12.06.

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Úgy látom, eléggé kihalt ez a topik, megosztom hát a friss élményünket. 4 napot voltunk sielni két közepesen tudó 7-9 éves gyerkőccel ezért szempont volt a közelség (Bp-ről 4 óra alatt lejutottunk), a kék pályák és az ülőszékes felvonók.
Aranyos kis síterep, a hasonló osztrák pályákhoz képest (pl. Praebichl, Lackenhof) mintha visszamentünk volna időben 20-30 évet: régimódi, nem lassítós, nem szőnyeges 2-3 üléses felvonók. Kell egy kis gyakorlás hogy a gyerek fogása közben ne üsse meg az ember lábát beszálláskor, de rá lehet érezni.
A hegyre felvivő nagy lanovka meg kifejezetten fapados, ill. még az sem: sem a fülkében sem a várófolyosón/lépcsőn(!) nincs pad, pedig ha nincs elég ember (20+) akkor bizony óránként jár és addig kell várakozni sícipőben. Nem a fenti szállodában voltunk, ezért naponta kétszer kellett végigszenvedni. Szerencsére azért hétvégén amikor többen voltak, folyamatos üzem volt, "csak" 10-20 perceket kellett várni.
Sajnos a pályákra már nagyon ráfért volna egy kis friss hó, az időjárás-adatok szerint egy hónapja esett az utolsó. Ugyan 80cm-t írtak a hegyre, azért az valójában csak 20-30 cm tömör hó volt, néhol elég jeges és volt egy-két folt is a pályán. A kék színt eléggé szabadon értelmezik, egy-egy rövidebb szakasz piroskás már, főleg a jeges hóval. Azonban vannak szépen karbantartott vadregényes erdei ösvénypályák, és a lenti tárcsás libalegelő (Morava) kifejezetten kezdő-barát. A pályavezetés szintén a múltat idézi, sok helyen vannak bosszantó 5-10 méterek ahol felvonóból kiszálva fel kell tornásznunk magunkat. A 4 napból 3 délelőttön most is le volt zárva néhány pálya verseny miatt...
99%-ban csak szlovénok vannak, magyarokat nem láttam. A feliratok is csak szlovénul vannak, egyedül az éttermekben van némi angol felirat. Pályatérképet sehol nem láttam (ill. egyet a szálloda oldalán, de a fele hiányzott) és nem is adtak a 4 napos síbérlet mellé. Ezért érdemes innen a honlapról lementeni a térképet telefonra - bár nem egy bonyolult pályarendszer. Érdemes azért nézegetni, volt egy-két pálya, aminek a kezdetét a helyszínen még nyíllal sem jelölték.
A személyzet mindenhol kedves volt, de azért nem ugrálják körül az embert. Angolul mindenhol jól el lehetett boldogulni, a szálloda önkiszolgálós éttermében és a Medvedjak alatti fenti hüttében is lehetett kártyával fizetni, csak érdemes szólni előtte, mert láthatóan ritka madár arrafelé a bankkártyás vendég. Az előző eléggé menzás hangulatú, az utóbbit viszont 100%-osan ajánlom: szól a szlovén sramli, finom a sör és a kolbász, de adnak Bombardinót is (bár kávé nélkül).
A kezdeti bosszankodások és nehézségek után összességében élveztük a négy napot, a gyerekek visszamennének máskor is.
Feladó:  admin3
Dátum: 2017.01.30. 15:56
(Üzenetazonosító: 193493)
admin3 Hozzászólások: 660
Regisztrált: 2007.01.25.

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Éves síelésünket a kollégákkal ezúttal a szlovén Golte síterepén tartottuk meg. Talán a legjobbkor hagytuk el a szomogos Budapestet, itt kristálytiszta levegőn lehettünk, végig verőfényes napsütésben volt szerencsénk síelni! A felhőréteg 500-700 méter körül alakult ki, így az egész síterep és a környékbeli hegyek napfényes "szigetként" emelkedtek ki a felhőtengerből. A pályák 70-80%-a nyitva volt, és ha nem is ért "állig" a friss hó, de a környéken azért akadt némi természetes hó, ami sokban hozzájárult a téli hangulathoz

A síterep pozitívumai (+) és negatívumai (-):

+ nem nagy, viszont felettébb hangulatos, erdős kis pályarendszer
+ a hétvége és a tökéletes napsütéses idő ellenére sem kellett 5 percnél többet sorban állni a lifteknél
+ ugyanez a hüttékre is igaz volt, mindig találtunk üres helyet és az árak is normálisnak mondhatóak (pl. hot-dog 2,5 €, tea 1,5 €, sör 2,7 €, kis hamburger 3 €, húsleves 3 €)
- sajnos a 3 sínapból mindhárom nap délelőttjén lezártak 1-1 sípályát verseny miatt
- a liftek régiek és lassúak (sok felvonózáshoz relatíve kevés csúszás jár)
- kezdőknek nincsen megfelelően enyhe lejtésű és széles pálya

Szállásunk a pár éve épült, modern Hotel Goltéban https://sielok.hu/szallas/golte/ volt. Ár/érték arányban nagyon kedvező, itt is említenénk néhány pozitívumot és negatívumot:

+ tiszta épület és szobák, modern berendezés
+ igazi pályaszállás, kb. 5 méterre a kijárattól már lehet is csatolni
+ remekül megoldott rendszer a hotelvendégek kabinos lifttel való feljutásához: a szállóvendégek a kocsit az alsó parkolóban a lift mellett hagyhatják, innen pedig alig 7-8 perc alatt felrepíti a vendégeket és csomagjaikat a lift 500-ról, 1400 méteres magasságba, közvetlenül a hotel épületébe
+ kedves, figyelmes, angolul/németül beszélő személyzet
+ mivel nem jöttek utolsó nap utánunk vendégek, ezért megengedték, hogy a szobákból felár nélkül délután 2-kor csekkolhassunk ki.
+ a svédasztalos reggeli és vacsora nagyon bőséges, széles kínálatú! Példaként reggelire friss gofrit is lehet készíteni 3 perc alatt egy önkiszolgáló sütő segítségével, a pultról pedig minden reggel változatos meleg ételekből lehet választani (rántotta, tükörtojás, bacon, virsli, bundáskenyér, stb…). Vacsorára kétféle leves, változatos salátabüfé, legalább 4-5 féle sült és szintén 4-5 féle köret közül lehetett választani. Előételek is mindig voltak terítéken, egyik este például füstölt lazac is ki volt téve.
+ szép wellness részleg, bár a jacuzzi vize lehetne melegebb
- nagyon gyenge wifi, gyakorlatilag csak mobilkészülékeken működött az internet, ott is csak akadozva
- sajnos síelés után néha elfogyott a meleg víz a fürdőben, ami szokatlan egy ilyen színvonalú szállodában
- mivel a nagykabinos lift motorja is ebben az épületben van elhelyezve, ezért az ehhez közeli szobákban picit zajos a felvonómotor hangja
- szűk folyosó és lépcsőház (csak oldalazva fér el egymás mellett két ember)

Összegzésül Goltét azoknak tudnánk ajánlani, akik olyan könnyen megközelíthető (Pestről csak 4,5 óra), hangulatos kis síterepet keresnek, ahol könnyű egymást megtalálni a sípályákon, feltéve ha a csapatban nincs kezdő.

Fotók: https://sielok.hu/fotoalbum/golte-n...apsutesben-2017/galeria/
IMG-2823.JPG
Feladó:  EasyFérfiHaladó síelő
Dátum: 2014.03.03. 09:09
(Üzenetazonosító: 170899)
Easy Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2013.03.01.

Hali!

Mi múlt héten voltunk vasárnaptól szerdáig. Délelőtt jól lehetett síelni a pályákon, ám délután már kezdett buckásodni, főleg a 8-as és 11-es.(Megjegyzem akkor volt síszünet)

Napközben a hőmérő +2-+3 fok között változott, de éjszaka fagypont alatt volt a hőmérséklet és elég jól kifagytak a pályák.

Ha a következő 1-2 hétben gondolkodtok a síelésen akkor szerintem még vállalható. Két vagy három éve a Nemzeti Ünnepen voltunk kint, akkor parádés idő és pályák voltak.

Üdv: Easy
Előzmény: (nyugiba 170782)
Feladó:  nyugibaFérfiKezdő síelő
Dátum: 2014.03.02. 00:15
(Üzenetazonosító: 170782)
nyugiba Hozzászólások: 348
Regisztrált: 2007.01.18.
10 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Tudja valaki, hogy van-e ott még esély márciusban síelni?
Előzmény: (franci252 170591)
Feladó:  franci252FérfiKezdő síelő
Dátum: 2014.02.26. 17:44
(Üzenetazonosító: 170591)
franci252 Hozzászólások: 164
Regisztrált: 2011.02.24.
27 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

... egyébként van egy felajánlható nyereményjegyem. :-)
Előzmény: (franci252 170585)
Feladó:  franci252FérfiKezdő síelő
Dátum: 2014.02.26. 15:08
(Üzenetazonosító: 170585)
franci252 Hozzászólások: 164
Regisztrált: 2011.02.24.
27 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Támogatom a javaslatot! Egy ilyen csoportos szervezésben én is partner lennék. Különösen most, hogy a hóviszonyok is megjavultak.
:-)
Előzmény: (nyugiba 166999)
Feladó:  nyugibaFérfiKezdő síelő
Dátum: 2014.02.06. 11:28
(Üzenetazonosító: 168953)
nyugiba Hozzászólások: 348
Regisztrált: 2007.01.18.
10 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Járt itt mostanában valaki?
Előzmény: (admin3 167903)
Feladó:  admin3
Dátum: 2014.01.26. 00:59
(Üzenetazonosító: 167903)
admin3 Hozzászólások: 660
Regisztrált: 2007.01.25.

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Akárcsak a környéken sok helyen, Goltére is megérkezett az igazi tél! Csütörtökön éjszakától egészen péntek hajnalig tartott a havazás, ami nagyon jót tett a lejtőknek. A hóágyúk is kora reggeltől késő estig dübörögnek, így egyre több pályát nyitnak meg. Sajnos még mindig csak a síterep harmada volt ma nyitva, de ha marad a kedvező időjárás, akkor sorra nyílhatnak meg az újabb pályák!

Fotók: https://sielok.hu/fotoalbum/golte-2...014-januar/galeria/

Külön dicséretet érdemel a Hotel Golte:
- igazi pályaszállás karnyújtásnyira a háromülőstől és a gyakorlópályától
- tiszta, tágas szobák modern berendezésekkel (kártyás beléptetőrendszer, termosztát, széf, LCD TV, minibár, stb...)
- méretes erkélyek szinte az összes szobához
- és még sorolhatnánk...

A szálloda aljában található étkezde árai igen korrektnek számítanak, főleg az osztrák árakhoz viszonyítva, csak pár példa:
- kis / nagy adag saláta svédasztalról: 2,6 / 3,5 €
- bolognai spagetti (nagy adag): 6 €
- sör 0,5 l: 2,5 €
- forró csoki: 2 €
Feladó:  admin3
Dátum: 2014.01.15. 12:42
(Üzenetazonosító: 167004)
admin3 Hozzászólások: 660
Regisztrált: 2007.01.25.

Ahogy a webkamerát elnézem http://www.golte.si/slo/smucisce/sp...letne-kamere jelenleg nem túl rózsás a helyzet (ahogy máshol sem sajnos).

Jövő hétvégén megyünk ide, majd teszünk fel képeket. Én inkább februárra terveznék egynaposat, addig meg még lesznek más nyertesek is, akikkel összeállhattok :)
Előzmény: (nyugiba 166999)
Feladó:  nyugibaFérfiKezdő síelő
Dátum: 2014.01.15. 11:46
(Üzenetazonosító: 166999)
nyugiba Hozzászólások: 348
Regisztrált: 2007.01.18.
10 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Kedves Admin!

Nektek van valami friss infótok?
Lehet, hogy érdemes lenne a nyertesekkel egy közös (1-2-3) napot/csúszást tartani. Ez persze csak akkor megy, ha van értelme odamenni.
Előzmény: (admin3 166996)
Feladó:  admin3
Dátum: 2014.01.15. 11:31
(Üzenetazonosító: 166996)
admin3 Hozzászólások: 660
Regisztrált: 2007.01.25.

Januárban összesen 10 db síjegyet sorsolunk ki Golte síterepére az aktivitás játékunkban: https://sielok.hu/rovat/jatekok/cik...k/aktivitas/

Felhívjuk szíves figyelmeteket, hogy a nyeremények átruházhatóak, elajándékozhatóak, de NEM értékesíthetőek!
Feladó:  nyugibaFérfiKezdő síelő
Dátum: 2014.01.14. 10:14
(Üzenetazonosító: 166803)
nyugiba Hozzászólások: 348
Regisztrált: 2007.01.18.
10 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Volt itt mostanában valaki?
Milyenek a hóviszonyok és a pályák?
Feladó:  admin3
Dátum: 2013.11.29. 18:40
(Üzenetazonosító: 163202)
admin3 Hozzászólások: 660
Regisztrált: 2007.01.25.

A síszezon holnap. azaz november 30-án indul Goltén!
- szombaton az egynapos síbérletek csak 5 €-ba kerülnek!
- vasárnap 50% kedvezmény a napijegyekre!

December 6-ig hétköznap zárva tartanak a sípályák, dec. 7-től viszont újra nyitva lesz majd egészen szezonzárásig!
golte-2013-11-29.jpg cable-car.jpg ski-slope-Medvedjak.jpg Ski-slope-Stari-stani.jpg
Feladó:  ec0renFérfiHaladó síelő
Dátum: 2013.09.02. 17:28
(Üzenetazonosító: 160298)
ec0ren Hozzászólások: 11
Regisztrált: 2012.01.04.
9 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
2013 februarban 6 napot sieltunk Golte-n, a 4 eves fiam itt tanult meg igazan sielni a White Rabbitnal. (Angolul beszelnek.) Nagyon klassz es valtozatos palyak vannak, gyonyoru panoramaval bar ezt csak rovid ideig csodalhattuk mert 80%-ban vagy havazott vagy felhoben voltunk vagy mindketto. Ottletunk alatt legalabb masfel meter ho esett :) Utolso napra Krvavecbe mentunk, aznap is felhos ido volt de ott mar a felhok felett sieltunk gyororu napsutesben. Golte mindenesetre kivalo hely kezdoknek/kozephaladoknak, rengeteg szuper tanulopalya van enyhebb lejtessel de vannak azert nemikepp meredekebbek is. Azt szamoljatok hozza, hogy a nagy kabinos lift azert sok idot elvesz (sorbanallassal jo ~30-40 perc/ut), ha csak nem a fenti hotelben szalltok meg - bar az nem volt olcso. A hotel uzemelteti a bufeket is, szerintem ki is hasznaljak a monopolhelyzetuket, az arak magasabbak mint pl Krvavec ami sokkal fejlettebb sikozpont azert. Jo pont viszont, hogy ingyen tea volt a kozponti etteremben es sajat szendviccsel is be lehetett ulni. Lifteknel kulonosebben nem kellett sorbaallni attol fuggetlenul h az iskolai teliszunet idejen voltunk es rengeteg siiskolas volt.
Yah a varazsszonyeguk ha szaraz akkor nagyon klassz abszolut kezdoknek de ottjartunkkor rengeteget szenvedtek vele mert gumi feluletu ami jegesedett es a kolykok sorra csusztak vissza, idonkent egymast kidontve, Kranska Goran textil szonyeg volt aminek valszeg sokkal jobb a tapadokepessege.

következőutolsó laponként: összesen 51, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »