Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovénia
Golte
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Wellness-hotel a Golte síterep centrumában, közvetlenül a kabinos lift felső állomásánál
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Golte
2023.01.08. 23:41
Január 5-én csúszkáltunk itt, utazásunk harmadik, befejező napján. Itt volt ugyan pályaszállásunk, de mivel csupán a Hoteltől induló 2 ülőlift működött 1-1 pályával, ezért az első nap még útközben Roglán álltunk meg síelni, ott több pályát sikerült üzemben tartaniuk. A középső napon inkább pihentünk és elmentünk a tengerpartra kirándulni, oda szebb időt mondtak... :-)
Tisztában vagyok vele, hogy ez az időszak nem a leghógazdagabb a szezonban, de mivel december közepén még volt hó bőven és hóágyúik is vannak, az itteni szállást hagytuk meg, a roglait lemondtuk.
A terep előzetesen nagyon szimpatikus volt, odaérve azonban nem győzött meg minket a hozzáállásuk. A decemberi havazásokkor láthatóan több pályát elkezdtek felkészíteni, de úgy tűnt, mintha ezzel megelégedtek volna és arra számítottak, hogy a elég hideg lesz, megmarad a hó, nem kell ágyúzniuk. Tudom, most sok oka lehet annak, hogy spórolnak az ágyúzással, de Rogla esete is mutatja, hogy lehetett ilyen magasságban hatékonyan sípályát üzemeltetni ebben az időszakban is.
Reggel először a kétüléses melletti piros pályát nyitották meg, a háromüléses liftet a kék pályával csak később, amikor már sokan szenvedtek a piros alsó összeszűkülésénél a földfoltokkal és a buckákkal. A kék közepén is volt egy hosszú szűk balkanyar, az fél1-1-re összetúrt kásává változott és általában tele volt a havon fekvő kezdőkkel, mert az oktatók nem tudták máshova vinni őket. Nem irigyeltem őket (sem az oktatókat, sem a tanulókat), nehéz helyzetben voltak.
Pár kör erejéig még visszatértünk a pirosra, aztán 2 előtt befejeztük a csúszást. Az idő szép volt, a terep is nagyon kellemes hangulatú, továbbra is tetszik nekünk. Biztos jövünk még amikor lesz hó! :-)

https://sielok.hu/fotoalbum/golte-2023-01-05/galeria/

A közölt információik szerint 4 felvonó működik. Ez csak akkor jön ki, ha beleszámítják a gyerekterülethez tartozó varázsszőnyeget és a kabinost ami mellet nincs pálya. De így végülis tényleg kijön a 4. :-)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.