Menü ≡

Hochkeil síterep leírás galéria értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 3, rendezés:
Üzenetek Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  StaniFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2017.09.02. 18:23
(Üzenetazonosító: 195795)
Stani Hozzászólások: 5333
Regisztrált: 2003.11.03.
99 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Hochkönig mindig is az a hely marad, ahová szívesen térek vissza. A Hochkönig masszívum impozáns sziklafalai, 3000 métert súroló ormai, a vad fenyvesek, a szelíd alpesi rétek, a vastag hó alatt csendesen megbúvó faházak vizuális élménye és a Hochkönig szerpentin sokszor méteres hófalai közt történő autózás minden egyes alkalommal egy élmény.

S még ennél is távolabb ott fekszik Arthurhaus, ahol rohanó világunkban megállt az idő. A parányi síterepet a mai klasszikus, komfortot kereső síelőnek kevésbé ajánlanám, de aki mást (is) keres, az itt megtalálhatja. Ahol olyan a síelés, mint nagyapáink idejében és legszívesebben falécért nyúlnál, de minimum egy narancssárga csatos Dachstein cipőért és egy dióverő Kästle-ért.

A remek mikroklímájának köszönhetően méteres havak, vastag hólepel alatt szunnyadó táj. Ez és síterepen elszórtan, itt-ott felbukkanó meseházak, továbbá az előttünk lebegő nosztalgikus érzés teszi különlegessé Hochkeilt.

A tavalyi szezonban az első nagyobb, januári havazás után sikerült eljutnunk ide, és mondanom sem kell hozta a formáját, hatalmas hóban suhantunk alább, a nap fénypontja a délutáni lecsúszás volt Mühlbach felé. A közel 800 méter szintkülönbséget magába foglaló lesiklás mindkettőnk arcára mosolyt csalt, amit a kemény (-14 C fok) mínuszok sem fagyaszthattak le.

A kis síterepről korában írtam egy beszámolót, amit itt olvashattok:

https://sielok.hu/rovat/freeride/ci...kk/arturhaus-freeride-2015/

A „mostani” , 2017-es látogatásunkról néhány felvétel itt:
https://sielok.hu/fotoalbum/hochk20...170106b/kep/1/
3.jpg 7.jpg
Feladó:  StaniFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2016.04.25. 19:14
(Üzenetazonosító: 189104)
Stani Hozzászólások: 5333
Regisztrált: 2003.11.03.
99 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
"April macht, was er will", tartja a mondás. Ki gondolta volna a tavaszi Karácsony után, hogy április végén nagybetűs tél lesz? Az időjárás már csak ilyen, kiszámíthatatlan és meglepetésekkel teli. S bizony pont a maihoz hasonló meglepetésekért jó. Aki követi a fórumot bizonyára értesült az osztrák havazásról, a télies időről. Különösen az ún "Nordstau" régiókban, ilyen Arthurhaus, a Hochkeil csúcsa alatt megbúvó kis síterep. A liftek már jó 3 hete nem mennek, az amúgy sem tömegturizmus nyomása alatt álló síterepen ma is mesélt az erdő. 30 cm friss hóval a felső részeken s igazi áprilisi időjárással, hol erős havazás, hol lazán táncoló hópelyhek, hol napsütés kacsintott a tájra.

Az autót az Arthurhausnál tettem le, innen sítúra a Hochkeilre, a keresztig, majd le a csúcs alatt lévő fantasztikus friss havas lejtőn, majd újra fel és le....

Mindez jóval 2000 méter alatt április 25-én, s ha még azt hitted, hogy nem lehet ezt tetőzni? De! Legkésőbb szerdán ismét hatalmas havazás és talán május első napjaiban is kaphat a jóból.

Képek:

https://sielok.hu/fotoalbum/arturha...us-freeride-2016/galeria/
Előzmény: (Stani 185093)
IMG-5375.JPG Panorama-1.JPG IMG-5392.JPG
Feladó:  StaniFérfiProfi síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2015.06.24. 17:29
(Üzenetazonosító: 183073)
Stani Hozzászólások: 5333
Regisztrált: 2003.11.03.
99 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Van egy ház...

Az idei szezonban sikerült Arthurhaus-Hochkeil (Hochkönig régió, de nincs összeköttetésben a síhintával) síterepét freeride szemmel felfedezni, az alábbi írás így mutatja be a síterepet.

Arthurhaus az a hely, ahol megállt az idő, ahol a síelés megmaradt olyannak, mint évtizedekkel ezelőtt. Hiába keressük a csillogó sportboltokat, az osztrák haknitól hangos hüttéket. Itt fűtött-párnázott ülés helyett zúzmarás, kemény csákányt kapunk a hátsónk alá. Mindez egy meseszép környezetbe csomagolva; szemben a Hochkönig meredek sziklafalai súrolják az eget, odalenn a távolban zöldellő rétek hirdetik a völgyi tavasz beköszöntét. S ezek a fenyők, legszívesebben majd’ mindegyiknél megállnál, a hóba huppannál, és csak néznél felfelé; a vastag hó alatt roskadozó fa ágait, és ahogy tetejével az elszálló felhőket karcolja.

https://sielok.hu/rovat/freeride/ci...kk/arturhaus-freeride-2015/
h i r d e t é s


laponként: összesen 3, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »