Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Mátraszentistván Sípark
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Mantara Vendégház - 6 hálószobás üdülőház a Mátraszentistván Sípark közvetlen közelében
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
SíoktatóPark
39 élménybeszámolót írt
39
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Mátraszentistván Sípark
2020.02.04. 14:08
Kedves Csani74,

Megértéssel és sajnálattal olvasva a rossz élményeket, felmerül néhány kérdés és cáfolat is. Nem lehetne esetleg egyenesen pl. e-mailben a sípályához fordulni ilyen esetben.. Nem derült ki, hogy jelezted-e például e-mailben az alábbi panaszokat!

Vasárnap a pálya nem volt rossz kondícióban (igaz tökéletes sem lehetett a meleg miatt), mint ahogy az alábbiakban meg lett fogalmazva. Azért elég durva és döbbenetes olyan képekkel alátámasztani ezt a véleményt, ami a gyalogos beléptető kapunál készült, és a hegygerincen a pálya legszélén! De ettől még 6-7 hektáron jót lehetett síelni aznap! Mindig korrektül ki van írva az átlagos hóvastagság, mivel azt szondázással is mérik. A síiskola, a Sí Szövetség, az egyesületek több pályát is tűztek az elmúlt napokban (1-es, 3-as, 5-ös pálya). Legutóbb éppen tegnap. Kb. 50 cm hosszú egy ilyen fúrószár. Csak néhány helyen érték el a talajt pl. a szombati tűzésnél. Nyugodtan oda lehet csúszni hozzájuk, és meg lehet kérdezni milyen vastag lehet a hó.

Most vasárnap az áramszolgáltatás több órás leállása rendkívüli (csak max 50 km/h széllökés lehetett) és váratlan volt. A környező falvakban is elment az áram. A pénztárban sem volt áram, és elment a mobilszolgáltatás is, ezért érthető, ha nem volt könnyű megoldani a feladatot (pl. bankártyás visszafizetés esetében, főleg hogy számviteli szabályokat ne sértsen senki!). De időarányosan a pénzt is visszafizették. Jóval hamarabb léptek a kollégák, mint ahogy az ki van írva. Fontos tény, hogy a liftet szél miatt nem kellett leállítani, mert végül nem volt olyan erős szél, ami miatt ez bekövetkezett volna! (Az ÉMÁSZ-nak a sípálya több tíz milliót fizethetett eddig ki hálózathasználati díjként, hálózatfejlesztési díjként, de a szolgáltató még mindig nem újította fel teljesen az elavult hálózatot. Természetesen esély sincs arra, hogy a szolgáltató kártéírtést fizessen.)

A szezonban nem történt hasonló leállás. Volt ugyan egy esti síelés, amin néhányszor néhány percre leálltak a liftek (áramszolgáltatás akadozása megint), de ott összesen alig volt kb. 5-10 perc az egész. Ezen kívül az ülőlift kb. egyszer állhatott meg műszaki hiba miatt "hosszabb" időre, kb. 20-30 percre. Akkor is történt kompenzáció, mert meg lett hosszabbítva a nyitvatartás annyival, amennyi volt a kiesési idő. Már néhány éve bevezetett gyakorlat a Síparkban, hogy ha "túl sokan vannak" (a Panorámalift miatt manapság csak néhány szombaton alakulhatnak ki hosszabb sorok), akkor ez kompenzálva van meghosszabbított nyitvatartással. Ilyenkor be is szokták jelenteni a Panorámalift hangosbemondójában, hogy a jegyek érvényessége pl. egy órával meg lesz hosszabbítva. Az pedig komolytalan, hogy lassabban járnak a liftek mint tavaly. A sebességet optimalizálják a kezelők a közönség sítudásához. Ha ugyanis nem tudnak kiszállni, és többször leáll ezért a lilft, akkor végül az újraindítás miatt nagyobb is lehet az időveszteség.
Előzmény: (csani74 208079)
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.