Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Skiboard (SnowBlade)

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Fetzer Robi
146 élménybeszámolót írt
146
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Skiboard (SnowBlade)
2011.03.25. 10:22
Nekem még az utolsó pillanatban sikerült megvennem egy 99 centis Salomon snowblade-et (jól tudom, hogy ezt a nevet a Salomon levédette, és ezért használja a többi gyártó pl. a skiboard, miniski elnevezést?), ami az utolsó volt azok közül, amit még annak lehetett nevezni (a piros széria, ha vkinek így jobban ismerős), egy darabig még gyártottak 120 centis kis léceket, de ha jól néztem, ma már egyáltalán nincs ez a kategória a kínálatukban.

Pedig vicces darab, nekem, aki nem tud rendesen síelni, csak ez szerzett örömet a sílécek közül! :-) Jól lehet vele bohóckodni, bár épp rövidsége miatt nem "tűri" a tartáshibákat, ez engem viszont nem érdekel, az a másfél-két óra, amit lécen tudok tölteni, jóval élvezetesebb, mint bármi mással.

A hosszának vannak további előnyei és hátrányai is: nem csavargatja annyira a térdeket (+, nekem ez a legfontosabb), szinte korcsolyázó mozdulatokkal is lehet vele haladni (+), viszont csak a sima,, ratrakolt pályákat szereti (-), túrt hóban, buckák között nehézkes vele a haladás.

Az enyémen már rendes oldó kötés van (hogy hívják ezt szakszerűen magyarul?), így nagyon egyszerű mind a felvétele, mind a sícipő méretére történő állítása, de a szervizek szerint érdemes egy kicsit lazábbra állítani, hogy a rövid előre- és hátranyúlás miatt esésnél azért időben kioldjon.

A barátaim, akik megrögzött síelők, mindig ugratnak, hogy mit akarok én a gyereklécekkel, meg miért nem tanulok meg inkább rendesen síelni, de ezzel nem szoktam foglalkozni, csak azzal elintézem, nekem ez csak játék, kikapcsolódás, a komoly "munka" a snowboardozás"! :-) Igaz, azt sem értik... :-)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.