Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Val Cenis
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Gabor11
61 élménybeszámolót írt
61
20 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Val Cenis
2010.10.17. 17:46
Coolman,
Termignon nehany eve lett osszekotve Val Cenisszel. Egy ~30 km -nyí sitereprol van szo (120 = 90 + 30). Van benne nehany jo piros, es utazos "kek tura" is.Nekunk tetszett. Komoly tudasu, igenyes sieloknek altalaban nem annyira. A visszajutas Val Cenisbe a Traverse palyan problemas, ahogy irta Reszetelek, foleg a vege. Jobb inkabb lifttel menni. Val Cenisbol csak lifttel lehetseges a visszajutas, vagy busszal. A falut nem ismerem. Atlagos lehet, valamennyivel olcsobb a ket nagyobb Val Cenisi telepuleshez kepest.Ez abbol adodik, hogy odaat jobb palyak vannak. Nagyon rossz hoviszonyok, illetve meleg eseten elkepzelheto,hogy csak lifttel lehet menni Termignonba, mivel a legalso palyakat lezarhatjak, de ez inkabb csak a szezon vege fele kepzelheto el. Alapveton elegge hobiztos siterep, hiszen francia :-).

A Frejus alagut oda-vissza ~38 EURO/auto. Telen a hago nem igazabol alternativa, meg ha nincs is lezarva.A nemet svajci szakasz kb 130 euroval lehet olcsobb 1 autora, az olasz autopalya dijak (~ 2 x 50 euro) illetve a Frejus alagut miatt, de idoben es km -ben hosszabb, es konnyebb kifogni nagyon rossz idojarast is.A "hagyomanyos" olasz palyan ennek joval kisebb az eselye.
Bazsa,
Vannak uj tipusu, gyorsulos, es regebbi lassu, "labveros" liftek is.Osszesegeben nem mondanam rossznak, de ez szubjektiv.A siterep azoknak jo valasztas, akik inkabb kozepes sielok, de van veluk 1 - 2 kezdo is, es szeretnenek neha egyutt is sielni. A nagy profiknak kicsit keves lehet ennyi palya. Nekik ott van a 3 volgy(Val Thorens), ami nemi felarert, es kb 1 oras utazasert besielheto Orellbol, a kabinos liftbol indulva.A terep pozitivuma, hogy tobb olyan piros, kek palya van, ami meg delutan is eleg jol sielheto marad, azonkivul nehez eltevedni is.Arak a szokaszosak. Mi mindig a nepszeru "Familliale" palya mellett levo hutteben siesztaztunk, de a termignoni is hangulatos.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.