Menü ≡

Saas-Fee síterep leírás cikk galéria értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 1, rendezés:
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Saas-Fee
Üzenet szövege
Feladó:  MMFérfiHaladó síelő
Dátum: 2010.11.06. 18:41
(Üzenetazonosító: 92554)
MM Hozzászólások: 491
Regisztrált: 2008.11.20.
22 síterepet értékelt

Szia,

Saas-Fee élmény lesz, az biztos, nézd meg a blogunkat.

Genfre gondoltál az érkezés tekintetében.

Kocsibérlés kb 150 CHF lehet naponta, és Genfből kb 3 óra alatt értek el Saas-Fee-be jó időjárásban. Mivel a falu autómentes, meg ha nem is akarsz máshova menni, akkor ez nem éri meg, mert ott nem tudod leadni a kocsit (talán Visp-ben, de ezt meg kell nézni, és onnan még buszozni kell).

A legjobb a vonat.

A genfi reptérről miután kilépsz az érkezési csarnokba, balra kb 300m-re van a vasútállomás. Azon be Genfbe (8 perc asszem), majd onnan valamelyik vonattal egészen el Visp-ig. Ez kb 2.5 óra lehet.

Nézd meg a menetrendet a https://www.sbb.ch oldalon. Ha Saas-Fee-be mentek síelni, akkor az árakkal tisztában vagy...Svájcban nincsen olyan, ami olcsó magyar viszonylatban.....igy a vonat se az. Lehet célszerű megvenni valamelyik half fare vagy másik kártyát ami redukálja a vonatjegyet. 2008-ban Andrea járt ott vonattal, keresd vissza hogy melyik kártyát használták, de még azzal is drága a vonatjegy. Cserébe a vonat tiszta, pontos és kényelmes...:-) A kártya talán jó a buszra is, de ennek járj utána. A felvonó bérletre síszezonban nem érvényes a kedvezmény, nyáron igen. De sok mindenre használható még a kedvezmény.

Visp-ből pedig busszal fel Saas-Fee-be, kb 45 perc lehet. A faluban pedig séta...vagy elektromos taxi a felvonókig, a parkolótól kb 20 CHF a falu másik vége, ahol a felvonók vannak a nagyobbik pályarendszer felé.

Ha kell még info, irj.

Üdv
MM

laponként: összesen 1, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »