Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Öltözködés

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Varga Endre
121 élménybeszámolót írt
121
21 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Öltözködés
2005.12.21. 22:50
Azt hiszem ezen a honlapon már többször kitárgyalták, hogy hogyan kell öltözni (remélem a szerkesztők megadják a linkjét):
1. A zoknin kívül tilos a pamut alsó ruházat. A zokni térdzokni legyen, mindennképpen sima és hosszabb mint a cipő.
2. A helyes alsó ruházat az ugynevezett technikai alsó, ez teljesen szintetikus, vagy pamuttal kevert (nem olcsó műszálas anyagot kell érteni). Ez elvezeti az izzadtságot és szárazon hagyja a bőrt, de nem szárítja ki. Tehát bármennyire is kiizadsz,nem fogsz felfázni, hiszen nem hűl rád a vizes ruha, mint a pamut póló vagy pamut jégeralsó esetében. A második réteg a hőmegtartásról szól (általában polár anyag) és szintén rendelkeznie kell az ún. páraáteresztő funkcióval. A harmadik réteg olyan héj amely átereszti a párát, de egyúttal nem engedi át a vizet és szelet.
Ha az alsó ruházat nem megfelelő, akkor a többi páraáteresztő funkciójú réteg felesleges, hiszen az alkalmatlan alsóruházat lezár.
Egyébként túra és egyéb szakáruházban egy jól képzett eladó ezt sokkal jobban el tudja mondani, de az ilyen ruhák dobozán is jelzik a fenti képességéket.
Nálam alulra technika alsó utána a nadrág. A technikat alsót hőmérséklet függvényébe választom (vékonyat enyhe, vastagat hidegebb időben).
Felülre technikai alsó, majd időjárás függvényében polár,vagy más hasonló tulajdonságú második réteg, végül a kabát. Ha hideg van akkor a kabátba becipzározom a bélést, ha meleg ( 0 fok körüli és napos) akkor bélés és második réteg nélkül hordom.
De javasolom, hogy tanulmányozd át a honlapot, síruházat pontnál, mert ott teljes részletességgel kifejtik a témát.
Csaó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.