Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Kitzbühel
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Boutique Hotel Bruggwirt - 4 csillagos hotel a tiroli St. Johannban
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Bandi75
1 élménybeszámolót írt
1
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Kitzbühel
2011.01.23. 23:17
Egy hetet töltöttünk Kitzbüheli pályán január 15-től. Budapestről érkeztünk és kisgyermekekkel utaztunk. Kényelmes 130-as tempóval és két megállóval 7 és fél óra alatt érkeztünk meg Kirchbergbe, ahol a Daxer-Krug nevű családias panzióban szálltunk meg. A kiút nagyon egyszerű, Salzburgig végig autópályán, majd onnan 1 óra 10 perc gyönyörű hegyek között. Nekünk végig szerencsénk volt az úton, sehol egy dugó, terelés, vagy baleset, nagyon jól tudtunk haladni, szinte tavaszias napsütésben.

A Daxer-Krug panziót minden családosnak bátran tudom ajánlani, érdemes a családi szobát választani, ami tulajdonképpen egy két szoba konyhás appartman, kb 45 m2, így nagyon kényelmesen el lehet férni. Mi félpanziót kértünk, a kaja reggel és este is minden nap kifogástalan volt, lehet, hogy olasz a séf, mert az olasz ételek különösen finomak voltak. Ja és a csapvizet, no meg a félbarna búzasört érdemes kipróbálni, mert mindkettő nagyon finom. Kiegészítő infó még, hogy az egyik felszolgáló leányzó magyar, így az is boldogul a panzióban, aki nem beszél németül, vagy angolul.

Az időjárásra egy szavunk sem lehet a 6 síelési napból az első három napon verőfényes napsütés fogadott minket, volt, aki rövid ujjúban síelt. A 4. nap elég felhős volt, így mi a gyerekek miatt a kitzbüheli Aquarénát választottuk. Az utolsó két napra pedig 10-15 cm friss porhó érkezett, ami gyönyörűvé varázsolta az amúgy is csodálatos tájat.

Örültünk neki, hogy Kirchberg-et választottuk szálláshelyül és nem Kitzbühel-t. Ez egy kisebb, csendesebb, meghittebb falu, a közepén egy dombon álló csodálatos kis templommal. Tehát nem véletlenül hívják a falut így.

A pályákról: mi elsősorban a kirchbergi részt sieltük be. A Kirchbergtől Kitzbühel irányában 5 perces autóútra lévő A4-es jelű Fleckalmbahn-nal (800 m-ről indul) mentünk minden nap fel, ami 15 perc alatt ér fel 1800 méterre. A tetejétől indul a 18-as pálya, ami kitűnő gyakorló terep a kisgyerekekkel és a kezdőknek is ideális, széles, igazi tanuló kék pálya. A buborékos Fleckalmbahn felvonó aljánál ingyenes fedett parkoló is van. Sorban állást egyébként egyik felvonónál sem tapasztaltunk. A kirchbergi részen sok új, 6 és 8 üléses vadiúj lift van, mindössze egy csákányossal találkoztunk ezen a részen. A Maierl nevű (E1) buborékos pedig kifejezetten új és kényelmes. Azt nem értettük, hogy a 18-as pálya aljáról induló, gyerekek által leggyakrabban használt ülésest miért nem védőkupolával csinálták meg, mert elég gyakran kemény szembeszél fújt rajta, de ez legyen a legnagyobb gondunk.

A pályákról általában elmondható, hogy mindenki tud a saját tudásának megfelelőt találni. Sajnos egy-két kék simán lehetne piros is és néhány fekete pedig inkább piros valójában. Délelőtt még kitűnő állapotúak voltak a pályák, azokon a napokon is, amikor +6 - +8 fok volt, viszont délutánra még a kék pályák is teljesen buckásak és sok helyen jegesek lettek, a lenti részeken pedig vastag, kásás hó borította őket. Persze ez annak is betudható volt, hogy az első pár napban tényleg szinte tavaszias volt az idő. Kiegészítő infó még, hogy viszonylag sok a kék pályáknak a keskeny, másik pályára átvezető része, ahol csak "utazni" lehet, túl nagy élményt ezek a részek nem nyújtanak. Viszont jó hír a kezdő síelőknek, hogy snowboard-osokkal csak elvétve találkoztunk a 6 nap alatt. Érdekes, hogy magyarokkal sem futottunk össze, csak egy társaságot vettünk észre a hegyi hüttében, akik de. 11-kor jóízűen szivarozgattak és pezsgőztek.

Visszatérve a pályákra, én jó néven vettem volna, ha nap közben is rendbe tették volna ratrakkal legalább a széles, kék pályák egyik oldalát. Persze lehet, hogy minden emberük és gépük a hétvégi, világkupa futamra, a 71. Hahnenkamm Rennen-re készült, ami lesiklásban kb. az, mint Forma 1-ben a Monte Carlo-i futam.

Fontos infó a gyerekeseknek, hogy a Kirchberg széléről induló Gaisberg (E8) felvonó lábánál szánkókölcsönző működik, ahol 7,5 euróért lehet egész napra szánkót bérelni. Mindenképpen érdemes kipróbálni a szeparált szánkópályát (zölddel jelöli a sítérkép), mert örök élmény nem csak a gyerekeknek, hanem az anyukáknak is :-) Viszont érdemes a nagyobb kanyarok előtt jól lassítani, mert vannak húzósabb részek is a pályán. Legalább 20-25 percig tart a lecsúszás és érdemes többször is lecsúszni, hogy jól kitapasztalja az ember a pályát. Cserezokni ajánlott a gyerekeknek, mert a végére garantáltan havas lesz és beázik még a legjobb hótaposó is. Ja és este fél héttől kivilágított pályán is ki lehet próbálni a szánkózást. Itt működik 18:30-tól 21:30-ig esti sielés is, ami extra 23 euróba kerül. Mi ezt nem próbáltuk ki, mert éppen ebben az időben vacsiztunk nagyokat.

Összességében:

+ szállás
+ felvonók
+ a pályák minősége délelőtt
+ sehol nem volt sorban állás

- pályák minősége délután
- sok átvezető kék pálya
20110121418.jpg
20110117380.jpg
20110117381.jpg
20110120394.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.