Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gyermek síoktatás

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Gyermek síoktatás
2018.03.07. 16:12
Igen, ha érett rá, akkor jövőre lehet továbblépni a hóekéből. Nyilván az sem jó, ha túlerőltetjük a hóekézést, pedig már haladhatnánk tovább.
Jó tematikával amúgy szépen, fokozatosan fejlődnek a gyerekek, és amit más is írt, hogy a követő sízéssel nagyot tudni fejlődni, ez igaz.
Csak nagyon-nagyon nem mindegy, hogy ki és hogyan megy előtte, ezt szokták elfelejteni! Ez nem annyi, hogy megyek, ő jön mögöttem, oszt kész! Komoly sítudást, sok odafigyelést és rutint igényel, hogy egy felnőtt úgy menjen a gyerekek előtt, ahogy azt ott kell.
A gyerek (is) másolja a példát, nem szabad rosszat másolnia!

A hóekét meg nem kell annyira utálni. Sokan mindenáron át akarnak rajta lépni, hogy már "párhuzamosan" síeljenek. Ebből lesz gyakran egy afféle "ál-párhuzamos" síelés, ami valójában egy szűkre összehúzott hóeke. Önképzők, meg apu-anyu által tanítgatott gyerekek gyakori helyzete. Rossz dolog, mert ha rögzül, akkor kínszenvedés megszabadulni tőle, és fejlődés szempontjából egy zsákutca.

Csak azért ijedtem meg, mert azt írod, hogy "a fordulóknál/kanyarnál". A síelés csak összefűzött kanyarokból áll. Nincsenek külön kanyarok, "fordulók" meg végképp nincsenek. Ezért is fontos a másolt példa követésnél.
Előzmény: (nagyur 200492)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.