Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Pra Loup - Val'd Allos
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Tibrider
162 élménybeszámolót írt
162
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Pra Loup - Val'd Allos
2018.02.05. 11:51
Szintén ezen a héten voltam, szintén a D'allosi részen.
Ez az oldal változatosab, szétterülőbb, de az őskori felvonók miatt sajnos valóban nem annyira élvezhető.
Jobb piros pélyák inkább a tárcsás felvonók mellett vannak - azok legalább gyorsak.
Még a köztes völgyben - amin keresztül vezet az út a Praloup-i részre - is lassú és nagyon hosszú felvonók vannak, így kb 1 óra liftezés átjutni. Pedig jó kis pályák vannak ott, kb 1000-es szintkülönbséggel.
Előnye a Praloupi részhez képest, hogy innen el lehet érni Val D'Dallos Seignus-t, ami a rendszer része, érvényes a jegy, de különálló, kb 10km-rel visszább van a völgyben.
Ingyenes síbusz elvisz, de csak egy reggel, meg egy este, nem túl jó időpontban. 9,30 és du4,40. Februárban a síszünetben van még egy-egy napközben is. Ráadásul nem Seignusig, csak Val D'Allos Village-ig, ahonnan egy lassú kabin visz feljebb - a kiragasztott menetrenden se Seignust ír, így nem is volt egyértelmű hogy ez a busz oda visz. Utolsó nap mentem végül át. Nem túl nagy rendszer - kb 40km-nek írja. Nincs túl sok páya, de hosszúak, elég szép szinttel. A valcibiére pl igazi csemege - hosszú, helyenként nagyon meredek falakkal. Itt egy gyors, két lassú ülős van, meg fent gyors tárcsás. A fenti részeken lévő nagy köd ellenére jót síeltem, mivel fent a rossz idő miatt rizikós volt átmenni Praloupra, nem bántam meg hogy rászántam egy napot.
A Praloupi rész terültre kisebb, sok kereszteződő pálya, de modernebb, csak gyors felvonókkal, jó lendületes pályákkal.
Visszajutni kicsit gyorsabb és biztosabb, köszönhetően a két gyors tárcsának, de azért észnél kell lenni - volt aki ottragadt. Körbe meg 250km a táv.
Az időjárás eléggé változatos volt, emiatt az átkelés vagy nem volt lehetséges, vagy rizikós. Főleg a szél zavart be. Bár szerintem kissé túlzásba vitték, a tárcsás felvonókat nagyon nagy szélben is lehetett volna járatni. Szerintem a kevés vendég miatt se strapálták magukat.
A második napi meleg szél ráadásul a hó felületét megolvasztotta, ami utána visszafagyott. Emiatt a freeridtól, meg fekete páláyktól búcsúzhattunk. Utóbbi amúgy se sok van, kezeletlenek.
Ha fejlesztenének a D'Allosi részen, akár még jó kis rendszer is lehetne. A táj gyönyörű, adottságok jók.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.