Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fun Carving tanácsok

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Fun Carving tanácsok
2011.02.08. 10:54
"Kíváncsi lennék arra a fun-carving gyakorlatra, ami a csípőszöget helyrerakja. Végülis a fun-carving pont a csípőszög elhagyásáról, a felsőtest kanyarba bedöntéséről szól."

Többféle gyakorlat létezik. (ha úgy adódik, szívesen mutatok neked párat élőben)
Egy helyes tartás kialakításában egyébként nem feltétlenül rögtön a kész tartás gyakorlása a feltétlen helyes tanulási menet. (sőt, csak ritkán ez a járható út) Ennél fontosabb azoknak a dolgoknak (súlypont, testhelyzetek stb) kialakítása, amik magukkal fogják hozni egy helyes tartás kialakulását, majd rögzülését.

Nagyon(!) röviden és vázlatosan: rosszul, hátul terhelésnél, nem jól megkezdett élváltással nemigen tud kialakulni egy helyes csípőhelyzet. Ugyanúgy az állva síelőknél sincs esély rá.
Helyesen megválasztott gyakorlatokkal -köztük funcarving mozdulatokkal- ezek a rossz, gyakran feszes tartások oldhatók, így lehetőséget adva a fejlődéshez.

És azért az is hozzátartozik a dologhoz, hogy a "fun carving", vagy "extrém carving" az nem egyféle mozgás, technika. Többféle mozgás tartozik ebbe a körbe, ezek eléggé eltérőek. Te egyfélét tartasz annak, én lényegesen többfélét. (ezekből szoktunk válogatni, aszerint, hogy mire van szükségünk)

"az eztreme carving gyakorlatilag kontrollált esések sorozata"
Azért ez nem feltétlenül van így, inkább úgy mondanám, hogy a gyakorlással, határok feszegetésével gyakran együtt járnak a kicsúszások. Szerintem.
Előzmény: (vau 108662)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.