Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fun Carving tanácsok

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Fun Carving tanácsok
2009.02.10. 10:35
Én is felhozom egy kicsit. (Ebben majd így évente váltogathatjuk egymást)
Egy csomó kérdésedre már fentebb ott a válasz. Én azt vettem észre, hogy ha jó a hó, akkor egyáltalán nem biztos, hogy nagyon előre kéne terhelni, és ilyenkor olyan nagyon terepszteni sem kell, minnél szűkebb a tartás annál élvezetesebb. Ugyanakkor kicsit nehezebb is. (Persze olyan igazi fekvőseket még én sem tudok húzni, de már erősen közelítek)
Mozdulatsor indítás: Szerintem úgyanúgy indul, mint egy akármilyen élen vezetett fordulás, csak vigyázni kell, nehogy kiflitartásba menjen át a test, és persze erősen kell dönteni, hogy meg legyen a kellő centrifugális erő.
Felsőtest: Nem tudom hogy érted, hogy segíteni kéne vele a bekormányzást, jó volna ha nem csak én próbálnék itt oktatni... :)
Egyébként valószínűleg azért látni ilyet ritkán, mert amint elnézem az emberkék 90%-a nem tud jól síelni(sem így sem úgy) a maradék, akik tényleg jól síelnek meg általában a régi csúsztatott módszerrel teszik ezt, én nagyon kevés síelőt látok aki szépen élen vezetné a fordulókat. (Beleértve ebbe a francia síiskola oktatóit is)

Ezenkívűl kell hozzá még egy széles, meredekebb pálya, és ami a legfontosabb: megfelelő hó.
Ez utóbbira a múlt héten jöttem rá. Sem 10-20 centis finom porhóban, sem jeges, vagy keményre ratrakolt pályán nem lehet szépen megcsinálni ezeket a mély fordulókat. Ezzel sem árt tisztában lenni, különben lelombozó tud lenni, ha az egyik nap már szépen a kesztyűnkkel paskoltuk a talajt, másnap meg ugyanazon a pályán a közelébe sem érünk korábbi önmagunknak.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.