Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovénia
Rogla
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Villas Terme - Wellness csomag - 3/4 éj
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Rogla
2023.01.07. 23:32
Hosszú helyzetelemzések után, január harmadik napját végül itt töltöttük a goltei pályaszállásunkra vezető úton. Itt több pálya ment.
Nem sikerült ugyan nyitásra odaérni, de az adott időjárási és hóhelyzetben nagyobb tömegre számítottam. A kellemesen tavaszias időjárás ellenére a sítérkép jobb oldalán az összes felvonó és a közvetlenül a 4üléses alatt futó 10-es pálya kivételével az összes hozzájuk tartozó pálya üzemelt.
Csúsztunk párat a 9-es pályán amit a 4üléses felvonó szolgál ki, de az idő előrehaladtával viszonylag gyorsan nőtt a síelők száma és a "meredek" részen ahogy az lenni szokott, sokan megálltak, fékeztek, ami a laza hóban gyorsan buckásodást, ez pedig káoszt okozott. A pálya alapvetően továbbra is jól síelhető maradt, csak az egymásra várakozó síelőket kellett kerülgetni, ezért az ülőfelvonóhoz képest halszálka formában elhelyezkedő csákányosok felé vettük az irányt. itt sokkal kevesebben voltak, a hóminőség egész nap jó maradt, a várakozási idő órával nem is volt mérhető. Egyébként az ülősnél sem kellett sokat várni.
Délutánra beborult az ég, aztán szitálni kezdett az eső és ez 3-fél4-ig meg is maradt. Ez idővel lohasztotta az emberek lelkesedését, az ülőfelvonónál is kevesebben lettek.
Az alsó hüttében elfogyasztott ebéd (rendben lévő leves, feledhető, de azért nem rossz hamburger és finom almáspite) után a legalsó csákányospár melletti pályákon töltöttük az időt, majd egyedül még barangoltam egyet majdnem zárásig.
A kimondottan enyhe idő ellenére jó kis sínapot tudhattunk magunk mögött.
Már december volt mire a szállásfoglalásig jutottunk és itt is befoglaltunk első körben egy szállást, de mivel Golte szimpatikusabb volt, az ittenit lemondtuk. Valahogy a síterep hangulata engem annyira nem fogott meg, nem is kimondottan modern, de a hóágyúkat egyértelműen bátran használják és látszik, hogy amikor hideg volt és havazott, nem pihentek rá a dologra (mint pl. Goltén), hanem mindent megtettek azért, hogy a lehető legtöbb pályát üzemben tarthassák. Ezért is értékeltem ****-ra őket. Rendkívül jó a hozzáállásuk, Szlovéniában ilyet még nem tapasztaltam! Ha hangulatra nekünk nem is ez lesz a kedvencünk, bátran ajánlom mindenkinek, nem csak hóínséges időkben!
Nem a legmegszokottabb, hogy a parkolók a pályák tetején vannak, de a megközelíthetőségre gondolom havas időben sem lehet panasz, az út is jól karbantartottnak tűnik.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.