Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fűthető üléspárnájú liftek

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Fűthető üléspárnájú liftek
2006.10.23. 12:44
Nemrég olvastam itt egy cikket, hogy valahol franciaországban beüzemelték az első fűthető üléspárnájú liftet. A múltkor sikerült életemben először utazni Szlovákiában egy plexiburkos felvonóval.
Sokkal jobban örülnék, ha inkább a sebesség fejlesztésére mennének rá, mint arra, hogy egyre nagyobb "kényelemben" lehessen utazni. A kényelmet nem véletlenül írtam idézőjelben.
A szlovákiai tapasztalat:
Kellemes , csendes, nem túl hideg időjárás mellett, szállingózó hóesésben a liften utazó 6-7 ember közül valaki mindig lehajtotta a plexibúrát, aminek az lett a következménye, hogy:
a.: Egy sárgás színű karcos búrán át csodálhattam csak a tályat.
b.:Kevésbé érezhettem a levegő üdítő frissességét.
c.:Felerősítve hallottam a mellettem utazók szövegét.

A fűtött üléssel kapcsolatban is ellenérzéseim vannak.
Biztos sokan tapasztaltátok már, hogy a tábortűz mellet néha jobban lehet fázni, mint messzebbre tőle. Ahhoz hasonló mint amikor beülünk egy kád meleg vízbe, és egy darabig még jobban borzongunk mint előtte. A szervezet hőszabályozása a nem egyenletes hideg-meleg elosztástól kissé megzavarodik, és a végeredmény egy kis meleg hatására még rosszabb közérzet lesz mint nélküle.
Nem beszélve arról, hogy elolvaszthatja a ráhulló havat, leszámítva persze, ha a fentebb említett plexis megoldással kombinálják :)
Semmi bajom nem lenne ezekkel a megoldásokkal hogy ha egyénileg ki-be kapcsolhatóak lennének, de a jelen helyzetben ez nem így van.
Nem beszélve arról, hogyha mondjuk valakinek rendszeresen fázik a popója, akkor esetleg meggondolandó egy melegebb alsónemű felvétele, vagy egy jobban szigetelő sínadrág beszerzése. Ehelyett így többet fognak fogyasztani a liftek, drágábbak lesznek, és ezáltal fizethetünk majd többet a bérletekért teljesen feleslegesen.
Remélem a későbbiekben elgondolkoznak ezen a gyártók, és akkor elkerülhető lesz, hogy majd fűtött, tv vel felszerelt kabinokban kelljen liftezni, megkeserítve ezzel a valóban síelni szándékozók életét.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.