Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Rauris
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Hotel Sonnhof Rauris - 6 napos tavaszi feltöltődés Raurisban
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Rauris
2011.02.25. 13:08
Nem állt szándékomban, hogy nyugtalanságot ébresszek benned, csak arra akartalak felkészíteni, hogy ne okozzon majd csalódást, hogy nem a a wenigzell-i pályakép fogad. De aki már Murau-ban is járt (én még ugyan nem, de hallottam róla) és jól érezte ott magát, az itt is megtalálja pályáit. Tekintve azt, hogy a térkép alapján kérdeztél, próbálok én is annak alapján válaszolni.
Én azt javaslom (illetve javasoltam), hogy először a Hochalmbahn (A) kabinossal menjetek a végállomásig és onnan csússzatok vissza a középső Heimalm 1480 állomásra a 2. számú pályán. Én úgy emlékszem, hogy a pálya bal oldala talán világosabb kék, mint a jobb oldali rész. Ha a kiszállás után ezen itt lejjebb csúsztok, a jobboldali részén látjátok meg a csúcsra vivő Gipfelbahn (D)induló állomását. Ha ezen a télen ez az első síelésetek, akkor azt javaslom hogy először melegítsetek be a 2. pályán, és utána menjetek fel a csúcsra. A számra nem emlékszem, de a térképre nézve nekem úgy tűnik, hogy a csúcsról levezető meredekebb kezdet a 2/a jelölésű pályán van. De ezt ott a végén, körül illetve a felvonóból kinézve rögtön látni fogjátok, így nem tudtok arra a pályára rátévedni amit el akartok kerülni.(Megjegyzem, hogy én nagyon szeretem ezt az élvezetes meredekebb részt, így a világért ki nem hagynám.)
A csúcsról levezető pályának van egy sajátossága, amire készüljetek fel. A pálya több szakaszán nem csak a völgyállomás irányába lejt hanem valamelyik széle felé is. Hasonlóan az emelt kanyarú autóversenypályához. Ha ezt jól használjátok, pazarabb az élmény.
A másik pályarészen a "G" (6-os)-t tudom ajánlani, bár ezért nem érdemes át, főleg visszasíelni (mert az elég unalmas).
Az 1-es "jóindulatú" piros, csak az utolsó "zöldnek" tekinthető rész előtt van egy meredekebb hegyrész amit a kezdők illetve a tériszonyos " még nem haladók" nem szeretnek. Az 1/a egy átlagos "piros", nem maradt bennem erről semmi említésre való. Az viszont biztos, hogy az 1-es illetve az 1/a csákányos felvonói igen hosszúak, helyenként meredekek.
Ha jók a hóviszonyok, itt remekül fogjátok érezni magatokat. Itt nincs "durva" pálya, de szerintem csak az élvezi ezeket igazán aki egy kicsit gyakorlottabb síelő.
A családoknak való pályákról meg csak annyit, hogy azok a (helyi) családok melyek minden tagja 4-éves kora óta síel, nem vethetők össze azokkal a (magyar) családokkal ahol a szülők felnőtt korukban tanulnak meg síelni. A kisgyerekkel azonban itt sincs baj, az hamarabb tud, mint a szülők.
Előzmény: (simazsi 112143)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.