Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síszemüveg

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
gilice
83 élménybeszámolót írt
83
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síszemüveg
2007.12.17. 12:08
Úgy látszik dolgozik a marketing:) "Az, hogy egy munkavédelmi szemüveg csak munkára, a sportszemüveg meg csak sportra való", azt csak a marketing hiteti el az emberekkel.
Mint ahogy már párszor le lett írva a topicba egy gagyi szemüveg is tud védeni UVA,B,C ellen. Az, hogy az ember mit választ azt funkcionálisan érdemes eldönteni, nehogy már a marketing döntsön:) Meg kell nézni mire van igény és mit tud az adott termék. (pl. üveg-plastik, törésálló-nem törésálló lencse, színezett lencse az erős látható fény ellenei védelemért, oldaltakarás a hó tükröződése miatt, stb..) Így akár egy munkavédelmi szemüveg is tökéletes lehet! Az emberek meg azért nem rohangálnak munkavédelmi szemüvegbe a sípályákon, mert azt sem tudják, hogy létezik ill. a design többet számít mint az gondolná az ember.
Ettöl függetlenül ami még nagy különbség az a lencse tisztasága, torzításmentessége és felbontásában(!) lehet (meg persze még sok mindenben:). A felbontás viccesen hangzik, de érdemes megnézni tesztábrákat (vékony vonalak, szinek, ábrák) napszemüveggel is, mert igen erős különbségek vannak. Elég egyszerü teszt, látom azt a vékony vonalat vagy nem. Gyártástechnológiából adódóan vannak durva különbségek. Ez pedig érzékeny szemüeknél fontos, pl. nálam is:), mert a legtöbb szemüvegben szédülök ill. mozgáskoordinációs problémáim vannak. És sok embernek még:) Rengeteg napszemüvegem, védőszemüvegem volt, mire találtam egy valóban hordhatót. És ezek közül a lehető legsz@@@bb egy optikusnál készítetett monitor védő szemüveg volt. Csili vili UV szürés, tükröződésmentesítés, stb. 5perc után szétment a fejem tőle és ment a levesbe a szemü. A cégemnek pedig egy vagyonba került!
Hősiesen bevallva én Oakley párti vagyok napszemüvegben, egyszerüen az volt az egyetlen amit elviselt a szemem. Bár síszemüvegük már nem tetszik.(Pedig volt sieléshez,sporthoz Rudy-m, Spy-om, CéBé, Carrera, Polar, Scott, gagyim, stb.) Egyszóval a választásnak sok paramétere van, az, hogy UV védelemmel ellátott szemüveg, az még edeskevés paraméter egy "védőszemüvegröl".

ui.: Ausztráliában az építkezéseken a legtöbb helyen Oakley-t használnak munkavédelmi szemüvegként:)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.