Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síkabát szellőzés (kis gond van)

ÜZENETEK (28)Időben csökkenő Időben csökkenő
Nagy Gábor
29 élménybeszámolót írt
29
18 éve tag
2007.02.20. 19:28
Na ja!-és elvileg profi sízoknni az eladók szerint!A mellellékhatásaival az első síelés után szembesültem.
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2007.02.20. 07:08
Bordázott???Ez azért durva, hiszen a jó sízokni egyik fő ismérve, hogy nem bordázott, mivel azt a szorosan becsatolt bakancs "belevasalja" az ember lábába, ezáltal kidörzsölődést okozva.
Nagy Gábor
29 élménybeszámolót írt
29
18 éve tag
2007.02.19. 20:05
Ha-ha!A hó shown vettem egy Fundango sízoknit hát nemmondom jól föl törte a lábamat a torok résznélugyanis ott bordázott,a rüsztnél pedig kidörzsölt.Ezt azért nem vártam tőlle,ugyanis elég borsos árat fizettem érte.Amit pedig tavaly egy szlovák T-globál áruházban vettem negyed annyiért az tökéletesen bevált.Csakhogy az 3napra kevés, gondoltam bővítem a készletet. Még jó,hogy csak egy ilyen sz..t vettem.Kár,hogy ezeket nem lehet fölpróbálni,mert az eladók minden drága cuccra rá beszélnek ami gyakorlatilag használhatatlan.Hát erről ennyit...
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
apalermoi
247 élménybeszámolót írt
247
18 éve tag
2007.02.19. 14:43
Némely sízoknik néhol sípcsontban párnásabbak.
A két zoknit én sem ajánlom. Kipróbáltam, mert nem volt kedvem mosni, és nem kívántam a közvetlen érintkezést a három napos sízoknimmal :)))(amiből sajna szintén nincs 8 db/hét), de megbántam. Az alsó zokni picit összecsúszott, és mivel a felső csatokat nagyon szorosan hordom, 3 óra múlva a gyűrődésnél nagyon bedurrant a lábam, és tönkretette az utolsó napomat, plusz 3 napig éreztem a helyét.
ami a fázást illeti, nem osztom a véleményt, mivel lányoknál gyakori a végtagok fázása, akár tök laza becsatolásnál is, amolyan női tulajdonság (vagy a kezük fázik, vagy a lábuk:))
Párom a harisnya + zokni verzióban hisz.
Ciao
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2007.02.19. 09:54
Csak és kizárólag egy zokni, az sem mindegy milyen, elhibázott dolgok: lötyög a láb (méretproblémás bakancs) - több zokni (még rosszabb helyzet) - fázik a láb (szorító bakancs, nem kielégítő hajszáleres keringés) - több pár zokni., a bakancsba csakis egy zokni lehet, az is lehetőleg legyen kifejezettem sízokni, erős gumírozásokkal, kidomborodó varrások nélkül, a butikokban kapható "sízokni" és egy rendes sízokni között is ég és föld a különbség, a rendes sízokni nem csúszkál az ember lábán a bakancsban, ezáltal biztosítja a minél pontosabb erőátvitelt a lábfej és a bakancs között.
havassoma
9 élménybeszámolót írt
9
17 éve tag
2007.02.19. 09:02
A felső részt már alaposan átbeszéltük, de nekem a zoknival kapcsolatban is felmerül egy kérdés: kell vékony pamutzokni a sízokni alá??
apalermoi
247 élménybeszámolót írt
247
18 éve tag
2007.02.08. 08:13
Elhamarkodtam. Valóban az enyém is ilyen pulcsi, és nem szoktam fázni. Majd jövőre kipróbálom kabát nélkül:)
Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
2007.02.07. 19:52
Ebben az anyagban akkor sem fázol, ha át vagy izzadva, mivel nem fúj át rajta a szél és így nem is hűt. Olyan mint a thinsulate, az is szigetel vizesen is.
apalermoi
247 élménybeszámolót írt
247
18 éve tag
2007.02.07. 15:13
Én speciel nem azért izzadok, mert melegem van, hanem csak úgy. Mondjuk egyéb sportokban is elég két lépés, és csorog rólam..
Ha mondjuk lenne olyan napsütéses pálya, hol 2 órán keresztül csúszok, majd pedig beülök a felfűtött liftbe, akkor talán megpróbálnék egy szál pulcsiban síelni. De mondjuk ahol én jártam eddig, ott van napsütéses pálya, meg árnyékos. Az árnyékoson meg ugye általában fázik az ember, főleg hogyha azon a kevéske rétegen amit tanácsolsz, 1 liter víz leledzik (mert azonnal ugyebár nem tűnik el semmilyen polar stb. cuccról)
Szóval, hogyha nem vinnék kabátot, akkor a liften, vagy hidegebb részeken megfáznék, hiába süt a nap. azt meg nem nagyon szeretném, hogy egy kabátnyi hátizsák lógjon a hátamon és minden fekete pálya vagy árnyékos szakasz előtt fel kéne vennem.
De nekem speciel megfelel polartec stretch pulcsi + lélegzős kabát párosítás, még napi 2 liter vizet is elvezet belőlem, ha van rá ideje. Csak a 6 napra 6 pulcsi kicsit drága, öblítő nyista, ezek után el lehet képzelni....
Vid
490 élménybeszámolót írt
490
19 éve tag
2007.02.07. 13:25
Ti izzadósok nem öltöztök kicsit túl? Mert én is izzadok(nék) rendesen, ha ilyenkor nem vennék le mindig egy réteget, amíg nincs melegem.
Egyébként ajánlom figyelmetekbe a windblock nevű anyagot a polártektől. Ez nem 100%-ig szélálló, mint a windstopper, csak 80, vagy 90 km/h-ig. És pont ezért nagyon jól szellőzik, ugyanakkor nem fázik benne az ember ha egy kicsit fúj a szél.
Sajnos amikor én vettem a poláromat ez elég ritka volt, mert vagy windstoppert láttam, vagy síma nem szélálló polárt. Remélem azóta változott a helyzet.
Szintén jó még a két nem szélálló pulcsi egymásra.
Erős napsütésben még ez a windblock is sok tud lenni, ha nincs túl hideg. Én dzsekit csak akkor veszek fel, ha tényleg hideg van, vagy tudom hogy olyan pályaszakasz jön, amin állandóan esni fogok.
Ez alá a polár alá még beférne egy szűk pulcsi, és akkkor szerintem nahgyon hidegben is elég lenne, de még nem próbáltam.
Még olcsóbb megoldás, egy nem túl szuper, ámde bő dzseki, amin vannak szellőzők, és így olyan mértékben lehet átáramoltatni rajta a levegőt, ami pont jó. Erre szinte akármilyen dzseki megfelel, csak legyen szellőző a hónaljában, és mint mondtam, ne legyen tűl szűk.
apalermoi
247 élménybeszámolót írt
247
18 éve tag
2007.02.07. 11:20
A normál polót csak megjegyeztem, mint izzadósaknak egy rossz választás. Nem Bakiba kabátjához fűztem hozzá. Tapasztalataimat első és második síelős évemben szereztem, amikor délben rendszeres hüttében átöltözős programokat bonyolítottam. (Nem voltam még kikupálódva a síöltözetekből) Ezt ez a bizonyos 20ezres (nem vékony)lélegzős pulcsi meg kabát kamegszűntette. De ezt a típust máshol nem is láttam.(alpine pro) Vékonyabbakat persze láttam olcsóbban, de nem kockáztattam meg. A fázósabbaknak az meg kevés. Persze lehet, hogy valakinek bejön a réteges öltözködés, de izzadósoknak nem hinném.
Az ezüstszálas dolog lehet hogy jó, de én csak az ellenkezőjéről olvastam. De ha igaz is, a háromnapi viselethez kétségesnek tartom a baktériumölő és ezáltal szageltűntető erejét.
Ciao
apalermoi
247 élménybeszámolót írt
247
18 éve tag
2007.02.06. 14:05
Én a kabát alá egy lélegzős polartec (nem tipikus polár)stretch pulcsit hordok, mást nem. Eszméletlenül izzadok, ezért nem is reménykedem benne, hogy száraz maradjak, de ha megállok 30 percre, akkor egyszerűen megszárad, amit egy egyszerű póló nem tesz meg, abban csak megfázni lehet, hiába lélegzős a kabát. Nem mindegy, hogy mi van a kabát alatt. Szerény véleményem szerint az a valami is csak 1 db legyen.
Namármost, ha veszek 20 ezer pénzért egy ilyen pulcsit, esetleg mellé egy másikat, akkor egy hétre van 2 darabom, ami a 6. nap után (pulcsinként 3 napi viselet) már messziről jelzésértékű vagyok, a kabinos liftről nem is beszélve.:))(mégsem vehetek 6-7 darabot 120.140-ért)
Ezek után öblítő nélkül kimosni a kabátot, vagy a polar pulcsikat nem igazán lélekmelegítő dolog.
Vannak olyan speckó mosószerek, amik extra illatot adnak?
Amellett egyébként, hogy nem lehet öblítővel mosni, a mosószer sem lehet akármilyen, ha jól sejtem.
Nem is olyan egyszerű sport ez a síelés:)
Ymibá
43 élménybeszámolót írt
43
17 éve tag
2007.02.04. 19:10
Szia Bakiba!
Síkabátod cseréje tekintetében mindegy,hogy "általában" mit kell tudni egy terméknek. A lényeg,hogy veled írásban mit közölt az eladó.Ha a mellékelt kártyákon (ezek lógnak az ujján) légát
eresztő, szélálló-és vízlepergető és egyéb jelzés van,akkor a kabátodnak ezekkel a tulajdonságokkal kell rendelkeznie.Ha mosási utasítás nincs,erre nem hívatkozhatnak. 6 hónapon belül ki kell cserélni!
A fogyvédelmisek véleménye fontos lehet a bíróságon, szakvéleményként kezelhetik.
Ne hagyd a pénzed veszni, fordulj ügyvédhez, a pert meg fogja nyerni és az eladó fizeti a költségeidet is.(Ha megvan a fenti dokumentációd)
Bakiba
22 élménybeszámolót írt
22
17 éve tag
2007.02.02. 12:12
Sziasztok. A kabátot tavaly novemberben vettem és most január végén volt rajtam első alkalommal. Mosógépet még messziről sem látott. Szeretnék még az idén síelni menni, de semmi kedvem és pénzem új kabátot venni. Ha a fogyasztóvédelem és egyéb hatóságok bejönnek a képbe, akkor soha nem lesz vége a dolognak, én meg itt állok kabát nélkül. Azért kicsit erélyesebb leszek, de amint látom ez a probléma igen egyedi.
havassoma
9 élménybeszámolót írt
9
17 éve tag
2007.02.02. 11:49
Nem tudom, hogy Bakiba mosta-e a kabátot, de adamszilvinek tök igaza van! Nekem is úgy halt meg egy kabátom, hogy kimostam hagyományos módon, és amikor visszamentem a boltba, akkor mondták, hogy hát azt nem szabad mosószerrel mosni... még egy darabig próbáltam visszaállítani a szellőzését, de hiába. Annyira átnedvesedett, hogy a nap végére fáztam benne. Idén ezt megelégeltem, és vettem egy új kabátot... másik bolt, másik márka, de itt sem szóltak semmit a tisztításról...

Meg is kérdeznék vmit: az előző kabát kivehető bélésű volt, így a polár belsőt lehetett rendesen mosni, a külső részt speciálisan. Aú új kabátomban viszont "beépített" bélés van... ennek nem árt a speciális mosószeres mosás? Lehet, hogy sosem mosom majd ki:)
adamszilvi
3 élménybeszámolót írt
3
17 éve tag
2007.02.01. 13:18
Szia Bakiba

A memrános termékek nagyon jók de van néhány dolog amire figyelni kell. A speciális mosószert mindenki tudja, ezért erről nem írok. Nagyon fontos! Mosáskor nem szabad öblítőzni. Az öblítőszer eltömíti a pórusokat, és eztkövetően jelentősen csökken az anyag lélegzőképessége. Soha nem tudod tökéletesen helyreállítani ezután. Egyetlen boltban sem hívták még fel erre a figyelmemet. Sem a termék megvásárlásakor, sem a mosószer vásárlásánál.
Bakiba
22 élménybeszámolót írt
22
17 éve tag
2007.02.01. 12:21
Simán nem cserélik vissza. Előbb elküldik a nagykerbe, hogy nézzék meg. + Olyanokat mondtak, hogy ez nem egy Spyder, szóval előfordul, meg miért nem húzom le a hónalján a cipzárt. Szerintem ezek gyenge kifogások. Jelenleg a nagykernél van a kabát, de biztos vagyok benne, hogy semmit nem fognak találni. Érdekelne, ha másnak is van/volt hasonló tapasztalata.
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2007.02.01. 11:33
Van egy márka, aminek sorozathibásan jöttek ki a modelljei (egyébként lélegzős kabi volt), és valóban nedves, nyirkos volt a kabát a nap végére.
Esetleg nem erről lehet szó? Ha volt/van blokkod hozzá visszacserélik!
Bakiba
22 élménybeszámolót írt
22
17 éve tag
2007.02.01. 09:56
Nem hiszem, hogy a polárral lenne gond, mert bár nem egy spéci darab. Inkább a kabát lehet, hiszen az izzadság a két réteg között áll meg és csak tapintásra látszik és érződik. Amikor a Scott kabátot visszavittem visszahívtak rá egy héttel, hogy ittjártak a külföldiek és valóban az egy hibás széria, mert rosszúl festették az anyagot és ez nem szellőzik ki. Ez ok. De, hogy a következő kabáttal is így járjak, az gáz. Lehet, hogy a polaár valóban túl sok, ezért sokat izzadok, amit kienged a pollár, de a kabát már nem tud 100%-osan. Passzolok. Most visszavittem a kabátot, amit elküldtek a nagykernek, hogy megnézik, de szinte kizárt, hogy valamit találjanak.
topi
94 élménybeszámolót írt
94
18 éve tag
2007.02.01. 09:39
Ez pontosan így van!!! Ezt írtam. A poláron jelzik, hogy mit tud. Hisz maga a polár, csak gyűjtőfogalom. Egy szövési technika. Az, hogy miből szövk, az nem mindegy már. Fontos a szellőzésnél, a hasonló légáteresztési, páraelvezetési tulajdonságú anyagok összeválogatása, hisz lehet "torlódási gond is".
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.