Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Magyar határhoz közeli síterepek Ausztriában - hova érdemes menni?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2005.01.12. 09:38
Kérdés, az mit értesz azon, hogy közel van a határhoz, szóval mondjuk 70-80 km-nél ne legyen több?
akkor a következőek jöhetnek szóba:
Wechsel Gebiet, azaz St Corona, Mönichkirchen s a többi kisebb síterep, mint Arabaichl, Feistritzsattel..
aztán a hagyományos Semmering Gebiet:
Sonnwendstein, Hirschenkogel, Stuhleck, Steinhaus, esetleg még Gruber Lifte
aztán Unterberg, Puchberg-Losenheim, Raxalpe (Hirschwang felőli rész). Ezek nagyjából mind olyan 1-1és negyed órás autóútra vannak Soprontól (határ). Azonban mondtad, hogy ne legyen olyan drága: ekkor a rostából kiesik Hirschenkogel és Stuhleck. Nem írtad, hogy mekkora pályarendszert akarsz, de a Gruber Lifte, Steinhaus, Feistritzsattel és Arabichl, kicsi, párpályás síterepek, viszont pont ezért olcsó jegyárakkal, a napi bérlet, pl Feisrtitzen 13.50 euró, ami osztrák viszonylatba meglehetősen olcsónak mondható. Loseinheim is kicsit lett, mivel a duplaszékest leszerelték, így csak egy csákányos és egy gyereklift+3 km pálya van.
amik közelebb vannak és nagyobbak és olcsóbbak:
Unterberg- 70 km Soprontól, 20 euró egy napra, 3ra 46 euró, ezért 15 km pályát adnak, s ha minden jól megy méteren felüli havat, nagyon jó pályán kívüli kalandozásokkal.
Sonnwendstein: a semmeringi szerpentín előtt van, Maria Schutz irányába kell lefordulni, ők napijegyért 18 eurót kérnek, ezért 7 km pályát kínálnak. (többnyire nincs olyan nagy hó). hátrány: hosszú liftezés az egyszékessel.
előny: szép pályák és hosszúak, különösen a Talabfahrt, s kevés ember, még hétvégeken is.
St Corona+Mönichkirchen:

a wechseli síterep többnyire nem kapnak annyi havat, bár hóágyú van, így azért tudnak műhavat csinálni. ha a pálya változatosságot nézzük akkor inkább Mönichkirchen, a 2napos jegy Coronán 42 eurót kóstál, Mönichk-ben 39 eurót.
Pozítiv St Corona:
gyors, négyüléses felvonó, viszonylag hosszú pályák, jó hütték
Negatív: nem változatosak a pályák, nem olyan hótartó, hosszú út a régi egyszékessel, kevés hó rendszerint és ha sokan vannak a várakozás mellett parkolási gondokkal is szembe kell nézni. tipp: közelítsd meg a csákányos felől és ne menj be St Corona városba, vagy településre.
Mönichk.:
pozítv: sok pályaszállás, sok hütte, változatosabb pályák, mariensee-i oldalon jó carving lehetőségek
negatív: hosszú és lassú egyszékes lift, az öt húzóliftből kapásból kettőt, az egyszékes melelti duplatányérost elfelejtheted, ezekhez taléán egy 100-200 mes lejtő tarozik, inkább gyakorlóliftek. a mönichk-i csákányos sem vmi túl hosszú, s mivel így mehetsz át marianseere, ezért nagy a várakozás. tipp: menjél marianseenek, gyorsabb feljutás, jobb pályák.
Hát ezek azok, amik így ténylegesen közel vannak, ha beljebb merészkedsz, akkor a Voralpeni síterepekt ajánlom, pl Gemeindealpe, de ide úgy 2 óra az út Sopronból. A többnapos síjeggyel itt több terepeken is csúszhatsz, mivel a bérlet több helyre érvényes, ez egyedülálló a határ közelben (leszámítva a NÖ Cardot,de ez más tészta).
Szállások:
menedéhházakban, turistaházakban olcsón meglehet oldani:
Unterberg Schutzhaus:
Unterberg, absz pályaszállás, csak sível és vagy lifftel közelíthető meg: már 11 eurótól van egy éjszaka reggelivel.
Gemeindealpe-Terzerhaus:
absz non-plus: 1626men, a csúcson: 16 euró reggelivel perfő,per éjszaka. 100%pályaszállás, csak felvonóval közelíthető meg.

Szóval pl Unterbergen egy három nap szállással, reggelivel, síbérlettel három napos alig 19 000 ft-ból kihozható egy főre
Gemeindealpén kb 26 000 ft-ból, szintén hasonló feltételélekkel.
Mönichbe a haus seiser holzhüttéjét kilehet bérelni, ha itt 3 nappal és bérlettel együtt számolunk, akkor ez olyan 29 000 hufba jönne.

ugyancsak ha beljebb merészkedsz akkor Hochkar magasságában van Forsteralm, ahol az új négyszékes mellett 18 km pályát találsz és hétfőtől péntekig mindössze 13.50 euóért osztogatják a napi bérleteket.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.