Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síbakancs választás

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síbakancs választás
2019.11.07. 12:54
Idén eljött a síbakancs vásárlás ideje, a nagyon régóta használt és szeretett bakim elkezdett szétesni. Gondoltam megosztom veletek tapasztalataimat.

Először Kaprunban kezdtem bakancsot nézegetni. Lábméretet vettek, hossz. Majd cipőt javasoltak. 29-29,5-est ajánlott az eladó, de azt én kicsinek éreztem. A 30-30,5 volt a köv. méret a választott Salamon cipőből. Nekem az jónak tűnt, a gyengébbik bal lábamon talán kicsit nagynak. De az eladó semmiképpen nem javasolta, azt mondta tágulni fog, lötyögni fog benne a lábam ... Így végül tovább nézelődtem.

Úgy gondoltam 30-as méret jó lesz. Nagyobb tényleg nem kell. Arra is rájöttem a próbálgatások alatt, hogy a keskeny versenycipőkben nem fogom jól érezni maga.

Végül itthon sikerült találni egy Nordica cipőt egész jó áron, és a következő jó dolgokra is rájöttem:
1. A Nordica oldalán fent van a cipők szélessége is. https://www.nordica.com/magyarorszag/men/boots/ . Pl nekem a Speedmachin - Medium - 100mm oldal irányban tartotta a lábam, az erősebb lábon egyenletesen talán még nyomta is, de ez hosszabb próbánál nem volt zavaró. A Sportmachine - Medium Width - 102mm viszont már szélesnek bizonyult.
2. A 30-as méret remélem jó lesz, épphogy eléri a lábam sízokniban a cipő elejét. Nyomni nyem nyom. (A nordica mérettáblázata szerint, ami fent van az oldalukon, de csak most találtam meg. A 45 - 45,5-es lábra a 30-as méret jó lehet. https://www.nordica.com/themes/Nordica19/downloads/size-boot-en.pdf )
3. Made in Hungary cipőt sikerült vennem. :-)

Remélem a kezdeti optimizmusomat a tartós használat is igazolja majd. Sajna kikölcsönözni a típust, és csúszni is benne nem sikerült. Az osztrák eladó szerint az lett volna a legbiztosabb út a sikerhez ...
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.