Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Chopok-Jasnán megkezdték a hóágyúzást

2023.11.13. Bata Attila

Vasárnap este eljött az alkalom és megkezdték a pályák hóágyúzását a szlovákiai Jasná síterepén. A feltételek alkalmasak a hóágyúzáshoz és az elmúlt napokban természetes hó is hullott. A szezonnyitást a december 2-i hétvégére tervezik.
JASNÁ
JASNÁ
A csúcson már napok óta nulla fok alatt alakul a hőmérséklet, vasárnap délutánra már az alacsonyabb részeken is mínusz fokokat mértek, így az idén először már nemcsak tesztelték a hóágyúkat, hanem megkezdődött a pályák előkészítése.
Hóágyúzás Chopokon
A síterepet üzemeltető TMR cég a nyitást, bulival együtt, a december 2-i hétvégre tervezi. A legolcsóbb napijegyek a GoPass alkalmazásban 29 eurótól vásárolhatók. A TMR másik két szlovákiai síterepe később nyit. A Csorba-tónál december 9-én, Tátralomnicon pedig december 16-án indítják be az első lifteket – a jelenlegi tervek szerint Mindkét síterepen 24 eurótól indulnak a kedvezményes GoPass napijegyek.
JASNÁ
JASNÁ
Chopokon az idén a hóágyúzás feltételein fejlesztettek, néhány pályát földmunkákkal módosítottak. Talán a legnagyobb újdonság egy régóta nem üzemelő lift újraélesztése. Tavaly a déli oldalon újítottak fel egy ikonikus liftet (Deres). Az idén az északi oldalon, az Otupné részen a hét évvel ezelőtt bezárt Brhliská húzólift újul meg.

A Chopokon működő meteorológiai állomás tegnap 31 cm vastag havat mért a csúcson, nagyjából ennyi található a Magas-Tátrában is, ahol az alábbi videó készült a hétvégi havazásról.
KOMMENTEK
ttamas1028 | 2023.11.13. 23:07
2024 es sí térképen még nincs rajta a régi új lift Brhliskától.
esslegg | 2023.11.14. 08:45
Szuper lesz, ha azt a Grand kabinos (A3) tetejéből a gerinc alatt a csúcs irányába felmenő tányérost újra elindítják. A 80-as években gyerekként emlékszem arra, hogy király volt azzal felmenni és mellette a törpefenyők között lejönni. 1-2 éve, amikor épp kint voltunk, sítúra-versenyt tartottak azon a részen: fel mászás - le csúszás.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Talberg apartmanok
Újonnan átadott, különleges építészeti kialakítású, modern berendezésű, önellátó 2-4 fős apartmanok az erdő szélén, Tále sífelvonójától 2 km-re, szép kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata Zázvor
Skandináv típusú, fából épült turistaszállás Chopok/Jasná sípályáinak déli oldalától 1300 méterre. Szobák közös fürdőszobával és apartmanok saját fürdővel. Szolgáltatások: reggeli, bár/étterem, társalgószoba, sítároló, síkölcsönző, parkoló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Wellness Hotel Repiská csillagcsillagcsillag
A szálloda egy nagy fenyőerdő közepén található Chopok-észak sípályáitól 3 km-re. Egy- és kétágyas, részben pótágyazható szobái reggelivel, vagy vacsorával foglalhatóak. Wellness: medence élményelemekkel, pezsgőfürdő, háromféle szauna, élményzuhany, fitneszterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.