Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Észak-Korea témájú cikkeink

2017.02.01.
Máshol sem takarítják el a havat és jeget az utakról
Nemcsak mi magyarok szeretünk panaszkodni, ha nem takarítják el a havat vagy a jeget az utakról vagy a járdákról. Az utóbbi hetekben több olyan videó vagy fénykép is bejárta a világot, amiket érdemes megmutatni. A jó hír, hogy a tudósok már dolgoznak az önmagát hó- és jégmentesítő aszfalt megalkotásán.
2016.02.03.
Hogy került a használt osztrák sílift Észak-Koreába?
Az északi-koreai diktatúra, hogy is mondjuk ezt finoman, ismét átverte a világot, amely szankciókkal próbálja megakadályozni, hogy "luxustermékek" kerüljenek be az országba. A héten azon döbbenhettünk meg, hogy az új zsákmányuk, az új liftjük néhány éve még az egyik legjobb osztrák terepen üzemelt.
2014.01.01.
Átadták a síterepet Észak-Koreában
Újévi ajándékot adott át magának az észak-koreai rezsim és azon belül is az ország mindenható ura, Kim Dzsongun. December 31-én személyes adta át az ország új síterepét a Masik-hágón. A „csakazértis” megépített síterep megnyitójáról az állami tévé is tudósított.
2013.11.13.
Észak-Korea síterepet épít 2. rész
Az előző részben nagyon röviden próbáltam valamit érzékeltetni annak hátteréből, hogy mit jelenthet a sípálya az észak-koreai rezsimnek, ha egyszer kész lesz. A mostani részben már kevesebb lesz a politika és több a síelés, már amennyire az lehetséges ebben az esetben.
2013.10.17.
Észak-Korea síterepet épít 1. rész
Először jelentkezem ebben a témában, bár május vége óta folyamatosan figyelemmel kísérem az építkezés sorsát. Az elmúlt hónapokban nagyon sok minden történt, ebben a többrészes beszámolóban megpróbálom összefoglalni az építkezés hátterét az észak-koreai viszonyok között.
2013.02.18.
Ritkaság: videó egy észak-koreai síterepről
Már önmagában véve is ritkaság, ha videófelvételt lehet látni a világtól elzárt, diktatórikus módszerekkel irányított Észak-Koreából, az pedig valóban kuriózumnak mondható, ha egy észak-koreai síterep kerül lencsevégre, és egy rövid interjú a síterep egyik funkcionáriusával.
2006.10.28.
Észak-koreai diktátor ratrakot és síliftet rendelt
Kim Dzsong Il, Észak-Korea korlátlanul uralkodó diktátora úgy látszik nem csak az atombomba iránt táplál erős vonzalmakat, hanem kacérkodik a síeléssel is. Mialatt az ország az éhhalál küszöbén tengeti mindennapjait, a diktátor és kiválasztottjai saját sípályájukon csúszkálgatnak luxuskörülmények között.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »