Menü ≡

Észak-Macedónia témájú cikkeink

2018.12.18.
Leitner síliftek: román, bolgár és macedón fejlesztések
Dél-tiroli Leitner a világ egyik legismertebb vállalkozása síliftek építésében. Az idén is számos liftet építenek a világ leghíresebb síterepein, de ezúttal azokat az újdonságokat vesszük sorra, amelyek a kevésbé ismert pályákon, Európa dél-keleti tájain épülnek az idén.
2014.01.24.
Itt a tél! Folyamatos helyzetjelentés a környékről
Január utolsó hétvégéig kellett várni, hogy végre tél legyen itthon is. A következő napokban hideg és kisebb-nagyobb mennyiségű hó várható itthon és a környező országokban is. Csütörtök délutántól folyamatosan figyeljük a hóhelyzet alakulását, meglátjuk, tényleg megérkezik-e a tél valahára.
2012.12.10.
Nagy a hó a Balkán síterepein, indulhat a szezon
Hatalmas havazás lepte el a Balkán-félsziget hegyeit az előző napokban. Lassan méteresre hízik a hó a síterepeken. Egy-két síterep már ki is nyitott délebbre tőlünk, de a legtöbb nyitásra a következő héttől kerül sor, vagy Montenegróban közvetlenül a karácsonyi ünnepek előtt.
2011.03.10.
Szigeti Vikor beszámolója a macedóniai Európa Kupáról
Szigeti Viktor két versenyszámban is elhozta az aranyérmet a macedóniai Big Air és Slope Style Európa Kupáról. A magyar snowboardos beszámolója alább olvasható.
2008.10.15.
Síugrósáncot építenének Macedóniában
Macedónia Ifjúsági és Sportminisztériuma bejelentette, hogy kezdetnek ötmillió eurót különítenek el egy új síugrósánc megépítésére az ország valamelyik síterepén. A cél az, hogy megépüljön a Balkán legnagyobb síugrósánca és Macedónia felkerüljön a sportág térképére.
2008.01.12.
Egyre népszerűbbek a makedón síterepek
Talán kissé nehéz elképzelni, de a tőlünk jóval délebbre található Makedóniában is lehet síelni, sőt az ország egyik legnagyobb síterepét, Popova Sapkát, ellepték a vendégek az újévi ünnepek táján. Körülbelül tízezer síelő és hódeszkás érkezett erre a makedón síterepre, a legtöbbjük külföldről.
2006.09.04.
Komoly fejlődés előtt a Balkán síterepei
Folytatódik az utóbbi években megkezdődött folyamat és egyre több pénz áramlik be a Balkán országainak síterepeire. Az eddig is látványos eredményeket produkáló bolgár és szépen fejlődő szerb síterepek után, Boszniában és Macedóniában is komolyan megindult a sípályafejlesztés.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »