Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pályán kívül: medve támadt síelőre Észak-Macedóniában

2024.03.06. Bata Attila

Egy külföldi turistákból álló csoport síelt tegnap a legismertebb észak-macedóniai síterep, Popovka Sapka hegyoldalában, pályán kívül. Az egyik dán síelőre medve támadt és megsebesítette a lábán.
Kép: Észak-Macedónia vészhelyzetek kezeléséért felelős központja
Kép: Észak-Macedónia vészhelyzetek kezeléséért felelős központja
Tegnap délelőtt 10:45-kor a Šar-hegység Jelak nevű részén pályán kívül síelt a csapat, amikor egy medve támadt egy dán síelőre - közölte Észak-Macedónia vészhelyzetek kezeléséért felelős központja (ЦУК) tegnap. A medve a síelő lábát harapta és karmolta meg. A mentők a sérült síelőt a közeli tetovói kórházba szállították.

A központ vezetője később egy videót is kitett a közösségi oldalukra, amelyben elmondta, hogy a dán nem szenvedett komoly sérüléseket és fel fog épülni következmények nélkül. Azt is elmondta, hogy rossz időben volt rossz helyen, vagyis túl közel síelt az anyamedve két bocsához. A medvebocsokról képet is közzétettek.

A baleset az ismert síterep, Popova Sapka közelében történt, pályán kívüli síelésnél. A csoport tagjait reggel ratrakkal vitték fel a hegytetőre, ahonnan nagy hóban és érintetlen havas részeken tudtak lecsúszni.
Kép: Észak-Macedónia vészhelyzetek kezeléséért felelős központja
Kép: Észak-Macedónia vészhelyzetek kezeléséért felelős központja
A környéken nagyon elszaporodtak a medvék az utóbbi időben. A hatóságok próbálnak védekezni a medvék támadásai és felbukkanásai ellen, de nem sok eséllyel. Tavaly Tetovo közelében egy autós ütött el és gázolt halálra egy fiatal medvét, amikor a medvecsalád átkelt az úton. Szintén tavaly egy férfi gyalogolt át az egyik faluból a másikba, amikor az úton medve támadt rá. Szerencséjére, a közelben tartózkodó vadászok a segítségére siettek.
KOMMENTEK
Garajc | 2024.03.06. 05:52
Mákja volt! Mármint hogy nem lett nagyobb baja.

Egyébként a lenti képen a piros sisakban lévő síző a dán páciens, és a bal lábát kapta el a medve...

Bekötözve emígyen nézett ki:
https://mkd.mk/wp-content/uploads/2...024/03/danec-kasnat-od-me...

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.