Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Észak-Magyarország témájú cikkeink

2020.06.04.
Már hat helyen libegőzhetünk Magyarországon
2018-ban már elkészült, majd 2019. május 10-én felavatták az új libegőt a Mátra egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén, a Sástónál. Ezzel együtt hat helyen lehet libegőzni hazánkban. Mutatjuk a lehetőségeket.
2017.02.03.
Február 11-12-én SnowShow lesz Sátoraljaújhelyen
Idén újra lesz SnowShow a Zempléni Kalandparkban, Sátoraljaújhelyen. Február 11-12 között rendezik meg a havas eseményt, izgalmas programokkal, síversennyel, zenés aprés ski-vel és esti disco-val. A rendezvényre kicsiket, nagyokat, kezdőket és profikat egyaránt várnak.
2016.01.26.
Zemplén: aktív élmények télen is!
Bizonyára minden fővárosi ijedten néz a térképre, amikor rákeres Sátoraljaújhelyre és konstatálja, hogy "hát ez jó messze van". Pedig megéri felkeresni Magyarország távoli zugaiban rejtőzködő értékeket is és aki egyszer ellátogat ide, az garantáltan vissza fog térni!
2014.01.06.
Nincs tél: átmenetileg bezártak a hazai pályák
Nagyon rosszul alakul a hazai síszezon. A síterepeik legtöbbje még ki sem tudott nyitni ezen a télen. A három eddig működő síterep közül Eplény és Mátraszentistván is vasárnap jelentette be, hogy ideiglenesen bezárnak. A Zempléni Kalandparkban is csak a műanyag borítású pályán lehet síelni.
2013.12.06.
A Mikulás idén is meghozta a havat a Zemplénbe
A hazai síterepeken már mindenhol működnek a hóágyúk: december 4-én kora reggel Sátoraljaújhely környékén is alkalmassá vált az időjárás arra, hogy a Zemplén Kalandparkban is megkezdjék a havazást. A forgatókönyv hasonló a tavalyihoz, hiszen akkor is a Mikulás hozta az első mű- és igazi havat a Zemplénbe.
2013.01.25.
Ideális síelős időjárás hétvégére a hazai pályákon
A múlt hétvége a rendezvényeké volt a hazai sípályákon, amelyek sokakat vonzanak, de sokakat távol is tartanak a síeléstől. A mostani hétvége kifejezetten a rendezvények tömegét elkerülőknek szól. Bár ezek nélkül is sokan lesznek, hiszen hideg, napos, remek hétvége ígérkezik.
2012.12.08.
Vasárnaptól lehet síelni sátoraljaújhelyi Kalandparkban
Az első hazai síterepek között kezdték meg a hóágyúzást a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandpark sípályáin december 6-án reggel, nem sokkal reggel 8 óra után. A hóágyúknak köszönhetően vasárnap reggel kilenctől már itt is havon lehet a síelni!
2012.06.04.
Idén is lesz Trans Hungaria Maraton kerékpárosoknak
A tavaly nyáron első ízben megrendezett maraton idén is várja a hegyi kerékpározás megszállottjait az Északi-Középhegységben. A 380 km-es távot ebben az évben a résztvevők 6 nap alatt tehetik meg, 2012. augusztus 14-19. között. A nevezés már elindult, egyéni, páros és csapat kategóriákban!
2012.02.03.
Havazás és hideg, igazi téli hétvége lesz itthon
A hideg levegő már napok óta elárasztotta a Kárpát-medencét, de ezen a héten végre kisebb-nagyobb mennyiségű havat is kapunk mellé. Egyelőre úgy néz ki, hogy az időzítésen lehetne egy kicsit javítani, aki itthon szombaton síelni indul, arra számíthat, hogy havazásban húzhatja az íveket.
2011.12.21.
Karácsony előtti helyzetkép a hazai síterepeken
Az utóbbi napokban az időjárás is megkönyörült a hazai síterepeken, ha bőséges havazást nem is hozott, de legalább annyira lehűlt a hőmérséklet, hogy a hóágyúkat már be lehetett indítani. A hazai terepek gőzerővel készülnek, hogy minél jobb körülmények között lehessen síelni az ünnepek közötti időszakban.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »