Menü ≡

Arapahoe Basin témájú cikkeink

2019.10.15.
Meglepetéssel indult az idei síszezon Észak-Amerikában
Keystone biztos befutónak látszott, mint az elsőként megnyitó észak-amerikai síterep, de az utolsó pillanatban érkezett a meglepetés.
2018.09.24.
Colorado: már beindították a hóágyúkat
Az amerikai Arapahoe Basin síterepén pénteken már beindították a hóágyúkat. Havat ugyan gyártottak, de ez még csak egy szezon előtti tesztelés volt. Az igazi hóágyúzásra még (egy kicsit) várni kell. Igaz, 10 éve nem sikerült ilyen korán beüzemelni a hóágyúkat ezen a síterepen.
2017.10.15.
Már Amerikában is kinyitott az első síterep
Nem kellett sokáig várni arra, hogy az első (nem gleccser) síterep is megnyithatta kapuit az idei szezonban Észak-Amerikában. Az idei ősz eddig nagyszerű időjárási viszonyokat hozott a nyugat-amerikai hegyekben. Ennek és a hóágyúknak köszönhetően kezdődött meg a szezon egy kicsit korábban a szokásosnál.
2016.10.23.
Hétvége: sorra nyíltak a pályák az Alpokban
Október utolsó előtti hétvégéjén számos síterep kinyitott az Alpokban. Újdonság, hogy már nemcsak a gleccsereken lehet síelni, hanem az alacsonyabban fekvő pályákon Olaszországban és Ausztriában is. Ezzel egyidőben Észak-Amerikában is beindult a szezon. Itt hatalmas hó esett mostanában.
2016.10.06.
Hóágyúznak az USA-ban: ki nyit ki először?
A héten három amerikai síterepen is beindították a hóágyúkat és megkezdődött idén is a verseny a "Melyik síterep nyit ki először?" címért, amelynek elég komoly marketingértéke van az észak-amerikai síterepek között. Nagy meglepetés nem lesz, idén is a szokásos síterepek között dől el a verseny.
2016.04.01.
Legek sorozat: A világ legmagasabb síterepei
"Leglegleg" sorozatunk mostani cikkében a világ legmagasabb síterepeit mutatjuk be. Egyes síterepeken nem egy helyen már oxigénpalack szükségeltetik a síeléshez, de Földünk mely országaiban találhatjuk őket? Összeállításunkban olyan terepekről írunk, ahol a hütték helyett az oxigén bárok kerülnek előtérbe.
2014.06.09.
USA: havazás után még mindig lehet síelni
A coloradói Arapahoe Basin síterepén már június elsején be akartak zárni, de az előző héten kissé megbolondult az időjárás, és napsütés helyett az ég beborult és kisebb-nagyobb megszakításokkal havazik azóta is. Az már biztos, hogy június 22-ig nyitva tartanak, de talán kitarthatnak július 4-ig is.
2013.10.01.
USA: közigazgatás összeomlott, síterepek nyitnak
Amerikát most leginkább az foglalkoztatja, hogy hétfőtől leállt az ország közigazgatása. Ezzel egyidőben a Washington államban található Crystal Mountain síterepe kinyitja kapuit. A mai, egynapos síelésre 75 szerencsés jelentkezőt sorsoltak ki.
2013.04.02.
Legek sorozat: A leghosszabb síszezonok
Az alábbi cikkben szereplő síparadicsomokban igazán jól járnak a szezonjegyesek! Egyes rekorderek több havas napot tudnak felmutatni, mint jónéhány osztrák gleccser. Összeállításunkban a hosszú síszezonok birodalmába kalauzoljuk az Olvasót.
2012.10.21.
Hurrá! Újabb síterepek nyitottak ki mostanában
Közeledik a tél, és újabb síterepek nyitnak ki októberben. Ausztriában már csak egy gleccser tart zárva, és lassan az olasz terepek is beindítják a lifteket. A héten újabb svájci terep csapott a húrok közé, és közben Amerikában is megnyitották az első nagyobb pályaszakaszt.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »