Menü ≡

Courmayeur témájú cikkeink

2020.03.09.
Koronavírus: az Aosta-völgyben is bezárták a síterepeket
Újabb olasz régióban vezettek be a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban olyan intézkedéseket, amelyek miatt leállították a sílifteket és bezárták a síterepeket. Bár az Aosta-völgyben a sífutópályákat továbbra is karbantarthatják.
2019.05.14.
Még most kotorják a havat a kerékpárverseny útvonalán
Szombaton elstartolt a világ egyik legismertebb kerékpárversenye, az Olaszországot körbejáró, Giro d'Italia. Érdekesség, hogy 10 nap múlva egy olyan hegyi szakaszon hajtanak majd a kerékpárosok, amelyet még csak most tisztítanak meg a hótól.
2017.03.21.
Így köszöntik a tavaszt a síterepek
Számos kreatív módja létezik a tél búcsúztatásának. A fanatikus hófüggők számára fájdalmas az elválás, ezért különböző őrült versenyekkel próbálják könnyebbé tenni. Vicces jelmezekben, bolondozva csúsznak át a télből a tavaszba. Nézzük, mik erre a legjobb módszerek!
2015.09.01.
Mont Blanc: olasz-francia felvonó harc a turistákért
A Mont Blanc az Alpok legmagasabb csúcsa, a hegyen közösen osztozik Olaszország és Franciaország. Kabinos lifttel már régóta fel lehetett menni 3700 méteres magasság felé a francia oldalon, május végétől pedig az olaszok is megépítették a saját felvonójukat. Melyik oldal csábítja el a turistákat a másiktól?
2013.08.24.
Elképesztő teljesítmény a Matterhorn csúcsán
Újabb hihetetlen és normális emberi halandó számára elképzelhetetlen teljesítménnyel jelentkezett a spanyol Kilian Jornet Burgada. Ezúttal az Alpok egyik ikonikus jelképére, a Matterhornra futott fel és le, de olyan szédítő tempóban, hogy megjavította a táv 1995-ben felállított rekordját.
2012.09.29.
Rendet tesz a síterepek között a síelők "Bibliája"
Ami a német nyelvterületen az ADAC, az a briteknek a WTSS, a „Where to Ski and Snowboard” (Hol síeljünk és hódeszkázzunk) kiadványa, vagyis a világ síterepeinek részletes, térképekkel, és képekkel illusztrált leírása. Persze, egy-két terepnek be is kell szólniuk, de van, aki hallgat rájuk.
2012.09.25.
Tragikus olasz liftbaleset karbantartás közben
Halálos baleset történt a múlt héten az olaszországi Courmayeur síterepén. Az egyik kabinos lift karbantartása közben a kabin tetején tartózkodó szerelő lezuhant. A zuhanás után azonnal kórházba szállították, de nem sokkal később belehalt sérüléseibe. A vizsgálat szerint egy rossz döntésen múlt minden.
2012.09.20.
Hihetetlen rekordidő Mont Blanc megmászásában
A katalán Kílian Jornet Burgada ultramaratonos újabb hihetetlen teljesítménnyel rukkolt elő. Hétfőn 8 óra 43 perc alatt futott/mászott át a Mont Blanc csúcsán, az olasz Courmayeurből indulva és a francia Chamonix-ba érkezve. A kb. 42 kilométeres táv 4000 méter szintkülönbséget tartalmaz.
2012.08.16.
Ötvenéves a híres-hírhedt Mont Blanc alagút
1962. augusztus 14-én ünnepelhettek a munkások. Az alagút olasz és francia végéről indított vágat végre találkozott egymással. Az alagutat három évvel később avatták fel, azóta sok síelő érkezett meg ezen az alagúton keresztül a Mont Blanc lábához.
2011.11.06.
Négy napja a hóvihar foglya két hegymászó 4000 méteren
Szerda óta már a negyedik éjszakát kellett egy sziklafalon töltenie két francia hegymászónak a Mont Blanc csúcsa alatt. A cudar időjárásban a hegyimentők nem tudják őket meg sem közelíteni, így a páros 4000 méter magasságban, durva hóviharban és esténkét mínusz 25 fokos hidegben próbál kitartani.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »