Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Elképesztő teljesítmény a Matterhorn csúcsán

2013.08.24. Bata Attila

Újabb hihetetlen és normális emberi halandó számára elképzelhetetlen teljesítménnyel jelentkezett a spanyol Kilian Jornet Burgada. Ezúttal az Alpok egyik ikonikus jelképére, a Matterhornra futott fel és le, de olyan szédítő tempóban, hogy megjavította a táv 1995-ben felállított rekordját.
Kilian Jornet Burgada egy hónappal ezelőtt érkezett a Matterhorn olasz oldalára, Cerviniába, hogy megjavítsa a csúcs megmászásának rekordját, amelyet egy helybeli, Bruno Brunod, állított fel még 1995-ben 3 óra 14 perc 44 másodperccel. Saját bevallása szerint eleinte nem nagyon hitt benne, hogy ezt az eredményt meg lehet javítani, de az utóbbi két hét próbafutásai (próbamászásai) alapján egyre bizakodóbb volt.

Szerdán 15:00-kor indult a 2007 méter magasan található Cervina főteréről. A kora délutáni indulásra azért volt szükség, hogy ne legyenek jeges szakaszok az úton, és forgalom is kisebb legyen a hegyen. A 4478 méteren található csúcsra 1 óra 56 perc és 15 másodperc után ért fel, majd közel 56 percre volt szüksége, hogy visszarohanjon a csúcsról a falu főterére.

A célbaérkezés
Az eredménye végül is 2 óra 52 perc és 2 másodperc lett, közel 22 percet javítva a korábbi rekordon. A célban a korábbi rekord tulajdonosa is gratulált neki, aki egy rövid szakaszon még együtt is ment vele.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.