Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Még most kotorják a havat a kerékpárverseny útvonalán

2019.05.14. Bata Attila

Szombaton elstartolt a világ egyik legismertebb kerékpárversenye, az Olaszországot körbejáró, Giro d'Italia. Érdekesség, hogy 10 nap múlva egy olyan hegyi szakaszon hajtanak majd a kerékpárosok, amelyet még csak most tisztítanak meg a hótól.
A május 11-i állapot
A május 11-i állapot
Idén talán a magyar rajongók is nagyobb figyelemmel kísérik az olasz körversenyt, hiszen eldőlt, hogy jövőre Magyarországról indul a mezőny. Idén 102. alkalommal köröznek a versenyzők Olaszországban. A verseny szombaton kezdődött és három hét múlva, 3520 kilométer megtétele után érkezik meg a mezőny a célállomásra, Veronába.
Gépekkel hordják a havat az útról. Fotó: Ufficio Turistico Ceresole Reale
Gépekkel hordják a havat az útról. Fotó: Ufficio Turistico Ceresole Reale
Természetesen több hegyi szakaszt is beiktattak a rendezők, ami azt jelenti, hogy számos ismert síterep közelében hajtanak el a kerékpárosok. Ezekre a futamokra azonban még a jövő hétig várni kell.
A május 7-i állapot
A május 7-i állapot
Csak Piemont tartományban négy szakaszt rendeznek meg, köztük a május 24-i, a 13. versenynapot, amely talán az egész verseny egyik legnehezebb szakasza. A 337 méteren magasan található Pineroloból indul aznap a mezőny és három hegyet is meg kell mászniuk. A végén, a befutót a 2247 méter magasra tették, ahová egy szűk, hat méter széles út vezet.
Készül az út is
Készül az út is
Az utóbbi napokban a környéken is havazott, így van gondjuk a szervezőknek, akik már két hete takarítják a havat az útról. Az már biztos, hogy a hegyi utat csak a verseny napjára nyitják meg idén először. Fenn 1200 parkolóhelyet alakítanak ki a hókotrókkal, ennyi autót engednek fel a verseny előtti napon.
Itt lesznek a parkolók
Itt lesznek a parkolók
A havazás egyébként nem újdonság a májusi versenyen. Korábban, a legismertebb hegyi szakasznak számító, a Stelvio-hágóhoz vezető úton kapta el gyakran havazás a kerékpárosokat. Idén a Stelvio kimarad a programból. Talán nem is baj, hiszen késik a panorámaút megnyitása. A havazások miatt az út megnyitását május 19-re tervezik, ekkor kezdhetik meg az előkészületeket a gleccser üzemeltetői és a tervek szerint június elsején kezdődhet a nyári síelés a Stelvio-gleccseren.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.