Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Giro: annyi a hó, hogy sífutni lehet kerékpárverseny helyett

2019.05.23. Bata Attila

Öt nap múlva a Giro d'Italia kerékpáros verseny egyik legjobban várt hegyi szakasza haladna át a Gavia-hágón, de egy tegnap készült amatőr felvételen az látszik, hogy jelenleg itt inkább sífutni lehet, mint kerékpározni.
Korábban már írtunk arról, hogy az idei havas tél és a magashegyekben a télies május szokatlanul sok havat tartogat még most is. A legközelebbi élményünk, hogy az előző hétvégén Hochkaron még síelni lehetett, ilyen későn még sosem tartott nyitva a határhoz közeli síterep. Az osztrákok panorámaútját, a Grossglockner-utat is csak többszöri késéssel tudták átadni a forgalomnak, Németországban 20 éve nem volt hatméteres hó a Zugspitzén és Olaszországban számos hegyiutat még most is vastagon hó borít.

Olaszországban 30 éve nem volt ennyire hűvös a tavasz, mint az idén. Az elmúlt hetekben négyszer is havazott 700 méter felett, arra pedig a helyi túrázók sem nagyon emlékeznek, hogy mikor lehetett utoljára május vége felé sítalpakon lecsúszni az északi oldal lejtőin, akár 1700 méteres magasságig.

Lefelé a hágóról. Nem kerekeken, hanem sítalpakon...
A fenti videót Robert Antonioli készítette, amint Stefano Confortola sífutó kipróbálja azt a pályát, ahol jövő hét kedden a kerékpárosoknak kellene hajtaniuk. Addig lesz dolguk a szervezőknek, akik tegnap ismét kijelentették, hogy a verseny biztosan eljut majd a Gavia-hágóra. Ha kell, éjjel-nappal dolgoznak a hegyi út takarításán.
A május 28-i nap távja. Középen a Gavia-hágó (2618 m)
A május 28-i nap távja. Középen a Gavia-hágó (2618 m)
KOMMENTEK
nbalogh3 | 2019.05.24. 10:12
Szerintem inkább túrasí lesz ez.
Léceken csúsznak :)
Szép hely, pár éve volt szerencsém ugyanitt csúszni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.