Menü ≡

Dachstein West témájú cikkeink

2020.03.08.
Dachstein: öt halott, hótalpas túrázókat vitt el a lavina
Vasárnap délelőtt halálos kimenetelű lavinabaleset történt Ausztriában a Dachstein északi oldalán. A lezúduló lavina öt hótalpas túrázót sodort el. Mind az öt cseh állampolgár életét vesztette a baleset következtében.
2020.02.21.
Dachstein West: magyar síelő ütközött fának
Csütörtök délután Dachstein West-Gosau síterepén egy magyar síelő sodródott ki a pályáról és ütközött neki egy fának. Helikopterrel kórházba szállították.
2019.09.13.
Ahol a képeslap életre kel - Télen-nyáron Dachstein West
Van valami különös varázsa a Dachstein West sírégiónak: impozáns hegycsúcsok, széles sípályák, 67%-os lejtésű vad, fekete pálya, vidám gyermekszigetek, mesebeli adventi vásárok - nem hangzik unalmasnak, ugye? De nem csak télen érdemes ellátogatni ide, a nyári időszak is izgalmas kalandozás, ahol Ausztria "másik énjét" fedezhetjük fel!
2019.05.16.
Dachstein West síterepen is lehet síelni a hétvégén
A szokatlan májusi télben már a második síterep jelenti be, hogy rendkívüli nyitva tartással várja a síelőket egy ingyenes síelésre szombaton és vasárnap. A Zwieselalmon beindítják a 4-üléses Törleck liftet és a hozzá tartozó pályát is előkészítik.
2019.03.06.
Dachstein West: szezon április 7-ig meghosszabbítva
Számos osztrák síterep abban a kedvező helyzetben van, hogy bőven maradt még havuk a korábbi hatalmas havazásoknak köszönhetően. A hó még sokáig kitart, ezért pl. Dachstein West síterepe is úgy döntött, hogy április 7-ig meghosszabbítják a szezont.
2015.10.17.
Ezek lettek 2015 legjobb síterepei
A világ legnagyobb síterepeket tesztelő oldala, a skiresort.info 2015-ben is díjazta a világ legjobb síterepeit. Idén tíz országnak jutott az elismerésből, melyet három fő kategóriában osztottak ki. A „sívilág Oscar-díjának” is nevezett kitüntetést idén 18. alkalommal adták át.
2015.02.07.
Dachstein-West: nyolcfős kabinos épült
Már az idei szezonban munkába állt a Dachstein-West síhinta legújabb büszkesége, a nyolcfős Donnerkogelbahn kabinos, ami egy régebbi duplaszékest váltott le. Az elkövetkezendő években tovább 11 millió eurót költenének a síparadicsomra.
2015.02.06.
Vigyázat! Egyre több a cserbenhagyásos síbaleset!
Az utóbbi szezonok egyik kellemetlen jelensége, hogy egyre több síelő vagy snowboardos lép le a baleset színhelyéről, amelyet jó eséllyel ő okozott, vagy akár csak részt vett benne, így még a felelősséget sem tisztázták. Sokszor azt sem nézik meg, hogy a másiknak szüksége van-e orvosi segítségre.
2014.11.18.
Ezek lettek a világ legjobb síterepei 2014-ben
Az elmúlt évben 13 országban járt a Skiresort.de nemzetközi síportál csapata, akik idén már 17. alkalommal osztották ki a "sívilág Oscar díjait". Az elmúlt szezonban 106 síterepet teszteltek, pontoztak, értékeltek, több szempont szerint, így születtek meg a szakmailag is elismert "tesztnyertes kitüntetések".
2014.08.06.
Végre megépül az új kabinos a Dachstein West-en
Évek óta húzódik a Dachstein West síterepen az Annaberget Gosauval összekötő veterán kétszemélyes ülőlift, a Riedelkarbahn cseréje egy modern kabinosra. Rengeteg jogi és pénzügyi huzavona után ma jelentették be hivatalosan is: 2014. decemberétől már az új felvonó fog üzemelni!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »