Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Ausztria: újabb 50-80 cm friss hó

2021.12.01. | Szerző: Stani
Kedden hatalmas havazás érte el Ausztriát, különösen a délutáni órákban valóságos hóbomba terítette be az ország északi részét.
Hochkönig kedd délután - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
h i r d e t é s
Míg a múlt heti hóeséses elsősorban a déli tájakat és Salzburg tartomány egy részét érintették, addig a mostani elsősorban északon okozott nagyobb havat. A hófelhők később áttornászták magukat délre és Kelet-Tirol északi részein, illetve Felső-Karintiában is szépen esett. Az igazán nagy mennyiségek Tirol Németországgal határos vidékein, továbbá Salzburg tartomány északi részein, különösen Hochkönig régió, Lofer, Tennengebirge jöttek le, de a Magas-Tauern északabbi részei is nagy havat kaptak (pl. Kaprun).
Saalbach tegnap (a síterep hivatalosan szombaton nyit) - Fotó: Moritz Ablinger
Jelentős hó esett Dachstein környékén, mind a stájer, mind a felső-ausztriai oldalon. A hóesésből bőven jutott Alsó-Ausztria nyugati vidékeire. A havazásnak köszönhetően sok osztrák síterep nyit ki a hétvégén, többek közt a kis alsó-ausztriai síterep, Jauerling is.
Kaprun november 29-án, tehát még a tegnapi nagy havazás előtt - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Úgy tűnik december is komolyan gondolja az idei telet és egy mai kis szünet után holnaptól ismét nagy havazások várhatók, beleértve az előttünk álló hétvégét. Hó szempontjából nem is alakulhatna jobban az idei szezonkezdet, reméljük hamarosan a turizmus is megnyitja kapuit és mindannyian élvezhetjük Ausztria téli csodavilágát.
Obertauern tegnap délután - Fotó: foto-webcam.eu
2021.12.01. 17:15:35 Zoltan Koleszar
Stani a Dec6tol ervenyes uj 10 napos szabalyok azon kivul h az oltas csak 270 napig ervenyes mar, ugye semmi extra, eddig nem szabalyozott kerdest nem tartalmaznak a sizesre vonatkozoan?
2021.12.02. 10:34:31 Jegesember
Hurrá! Most már csak annyi kellene,hogy végre újra nyissanak...
2021.12.02. 15:39:12 jegvercse
Az első 10 nap ma járt le igaz? Tudjuk, hogy a következő 10 napon enyhülne bármilyen szabály, vagy dec. 12-ig továbbra is zárva vannak a szállások a túristák előtt?
2021.12.02. 16:28:59 Bata Attila | sielok.hu
Meghosszabbították.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »