Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Dachstein: öt halott, hótalpas túrázókat vitt el a lavina

2020.03.08. | Szerző: Bata Attila
Vasárnap délelőtt halálos kimenetelű lavinabaleset történt Ausztriában a Dachstein északi oldalán. A lezúduló lavina öt hótalpas túrázót sodort el. Mind az öt cseh állampolgár életét vesztette a baleset következtében.
Kép: Bergrettung Oberösterreich
h i r d e t é s
Ma délelőtt, körülbelül 9:30-kor szakadt le a lavina a Dachstein északi oldalán kb. 2800 méteres magasságban. Abban az időben öt cseh túrázó tartózkodott a környéken, akiken már nem tudtak segíteni.

A hóomlásnak számos szemtanúja volt, ők értesítették a hegyimentőket, akik nagy létszámú csapattal és hat mentőhelikopterrel érkeztek a helyszínre.

Körülbelül 150-200 méter széles és 400 méter hosszú lavina indult meg, amelynek a kiváltó oka még nem ismert. Az utóbbi napok időjárása kedvezett a lavinák kialakulásának, valamint az utóbbi években a hegy aljában található gleccser (Hallstatt) annyira összezsugorodott, hogy a hegy alja, ahol a túrázókat elsodorta a lavina, is meredekebbé vált.

A hegyimentők felhívják a figyelmet, hogy az utóbbi napokban nagyobb mennyiségű hó hullott a hegyekben, és fokozott óvatosságot kérnek a túrázóktól és pályán kívül síelőktől.
Kép: Bergrettung Oberösterreich
Kép: Bergrettung Oberösterreich
Kép: Bergrettung Oberösterreich
2020.03.08. 21:25:42 kreko
Kérem szépen, hogy a cikk írója ezt a mondatot gondolja át még egyszer és javítsa: “Az utóbbi napok időjárása kedvezett a lavinák kialakulásának, valamint az utóbbi években a hegy aljában található gleccser (Hallstatt) annyira összezsugorodott, hogy a hegy alja, ahol a túrázókat elsodorta a lavina, is meredekebbé vált.” Köszönöm szépen
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »