Menü ≡

Zakopane - Gubalówka témájú cikkeink

2020.01.27.
Zakopane: idén is megépítették a hatalmas hólabirintust
2015 óta folyamatosan megépítik Lengyelország téli fővárosában a hólabirintust. További hóból épített látványosságokat pl. iglu, piramis vagy szánkópálya is ki lehet próbálni, sőt még mini állatkert is várja a látogatókat.
2020.01.05.
Zakopane: ratrak szabadította ki a sípályára tévedt Audit
Nem telik el síszezon anélkül, hogy valamelyik autós tesztelné az autóját a sípálya haván. Legtöbben ilyenkor a GPS-t hibáztatják, de hallottunk már arról, hogy az alkohol is szerepet játszott ilyen kalandokban.
2019.05.31.
Külföldi bobpályák a környező országokban
A környező országokban is sok helyen találhatunk nyári bobpályákat, bár az élményhez már drágábban juthatunk hozzá, mint idehaza. Összeállításunkban a viszonylag közeli pályákat gyűjtöttük össze. A bobozás nagy élmény minden gyereknek és "örök gyereknek", érdemes beiktatni a nyári programba!
2019.01.03.
Zakopane: hatalmas közlekedési káosz a havazásban
Nagyon sikeres napokat zárt a helyi turizmus, megteltek a szálláshelyek, sokan érkeztek a Lengyel-Tátra fővárosába szilveszterezni. Valószínűleg jól is érezték magukat, ám amikor tegnap hazaindultak a havazásban, kitört a közlekedési káosz.
2016.01.19.
Zakopane: a világ legnagyobb labirintusát építik hóból
Guinness rekordot szeretnének dönteni a lengyelek, ezért egy hatalmas labirintust építenek, csak hóból. A jelenlegi csúcsot a kanadaiak tartják, ezt szeretnék megdönteni. A "hólabirintus" a Lengyel-Tátrában, Zakopanéban épül, a Snowlandia téli élménypark egyik idei látványosságának szánják.
2013.09.25.
Privatizálták a zakopanei Kasprowy síterepét
Megszületett a megegyezés az állami cég privatizációjára kiírt tender győztesével, így végleg magánkézbe kerülhet a több zakopanei és környékbeli síterepet is üzemeltető PKL cég. A pályázat győztese végül 225 millió zlotyt (kb. 16 milliárd forint) fizethet a lifttársaságért.
2008.09.17.
Lengyelország: havas lett Zakopane és a Beszkidek
Azon kevesen lepődtek meg Lengyelországban, hogy hétfőn elkezdett havazni a Magas-Tátra lengyel oldalán. Azon többen meglepődtek, amikor az előre megjósolt esőzésből havazás lett az ország másik síelésre alkalmas hegységében a Beszkidekben. Egész héten borongós, ködös, esős idő várható.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »