Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Külföldi bobpályák a környező országokban

2009.06.11. | Frissítve: 2022.06.22. | Szerző: sielok.hu
A környező országokban is sok helyen találhatunk nyári bobpályákat, összeállításunkban a viszonylag közeli pályákat gyűjtöttük össze. A bobozás nagy élmény minden gyereknek és "örök gyereknek", érdemes beiktatni a nyári programba!
St. Corona nyári bob, © Angelika Morgenbesser
h i r d e t é s
Sípályák, felvonók közelében egyre több helyen létesül bob pálya, kihasználva a helyek domborzati adottságait, valamint a kapcsolódó infrastruktúrát (vendéglátóegységek, parkoló, felvonók, síliftek). Sok esetben 4 évszakos koncepció valósul meg, így az év minden időszakában látogathatóak ezek a létesítmények.

A hagyományos, ún. "medres" bobpályák mellett mára elterjedtek a modern, sínes pályák is. Míg a medres pályákon egy U alakú fém mederben haladnak a fékkel ellátott kocsik, addig a sínes pályákon általában fém sínpárba több ponton kapaszkodnak a szerkezetek. Nem ritka, hogy akár 40 km/h sebességet is elérnek a bátrabbak, azért a kanyarok előtt nem árt fékezni, főként a medres pályán történő haladásnál, mert ott könnyen kisodródhatunk!

Bobpályák Ausztriában

Alpbach, Biberg - Saalfelden, Dürrnberg - Hallein, Haag am Hausruck, Hohe Wand Wiese/ Wien, Klippitztörl, Koglhof, Leogang - Saalfelden, Lienz - Hochstein, Maiskogel, Mautern, Moosburg, Nassfeld, Ossiach, Rittisberg, St. Corona am Wechsel, St. Radegund / Graz, Strobl am Wolfgangsee, Turracher Höhe, Türnitz, Unterweißenbach - Hirschalm, Wurbauerkogel településeket kell keresnünk, ha hegyi száguldós kalandokra vágyunk.

Az Alpok leghosszabb bobpályája "Osttirodler" a kelet-tiroli Lienz-Hochsteinben található. 2,7 km hosszan kanyarog a a sínpálya gyönyörű erdőn keresztül.

Jókóra adrenalin löketre tehetünk szert, ha Dürnberg 2,2 km-es bobpályáját választjuk, ahol a páratlan hegyi panoráma mellett merész ívek és meredek átjárók dobogtatják meg a szívünket.

A nassfeldi "Pendolino" nyári sínes bobpálya 2 km-es hosszával a csupán a harmadik a versenyben, de így is Karintia leghosszabb pályája.

Bobpályák Szlovéniában

Amennyiben Bled, Kranjska Gora, netán Maribor-Pohorje az úticélunk, itt is találhatunk hegyi kalandokat bőségesen. Krajnska-Gora 1500 méteres "Furious Petha" névre keresztelt bobpályáján mindössze 5 perc alatt ér le az ember. Ami nem is csoda, hiszen 67%-os lejtő is található itt.

Bobpályák Szlovákiában

Deményfalvi völgy - ®iarce, Donovaly, Kassa - Kavecany, Pozsony, Tátralomnic , Bachledka Ski&Sun valamint a Velka Raca-i síparadicsom is kínál bobozási lehetőségeket. Ez utóbbi Szlovákia leghosszabb bobpályája. 15 kanyart és egy teljes 360 fokos fordulatot leírva, 7 perc alatt lehet megtenni az 1,3 km -es távolságot ezen a sínes pályán. A Tátra leghosszabb bobpályája Bachkedkán található. Ez 1200 méter hosszú, 15 kanyart ír le és akár 40 km/órás sebességet is elérhetünk rajta.

Bobpályák Lengyelországban

Zakopane - Gubalówka üdülőhelyén áprilistól novemberig látogatható a 690 méter hosszú medres kialakítású bobpálya.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »