Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Jakobshorn (Davos Klosters) témájú cikkeink

2016.04.01.
Best of the Alps - az Alpok 12 legpatinásabb üdülőhelye
A "Best of the Alps" nevű szövetség az Alpok 12 legpatinásabb üdülőhelyének összefogásával jött létre több mint 25 évvel ezelőtt. A 12 kiválasztott település az Alpok öt európai országában található, és mind az alpesi térség legjobb hírű téli és nyári üdülőhelyének számítanak.
2016.02.19.
Pénzt ad vissza a svájci síterep, ha nem süt a Nap
A svájci Davos Klosters sírégió több ötletet is megvizsgált, hogyan lehetne kissé felturbózni az utószezon látogatottságát. Végül is arra jutottak, hogy a jó időre helyezik a hangsúlyt. Ha nem süt a Nap legalább 3 órát naponta, akkor 100 frankot adnak vissza naponta. Természetesen az ördög itt is a részletekben bújt el.
2015.12.10.
Halálos baleset: síelő ütközött hóágyúnak Svájcban
Halálos baleset történt a svájci Davos síterepén. A síterep egyik dolgozója a szabadnapján síelt és az egyik hóágyúnak ütközött. A rendőrség előzetes véleménye szerint a 25 éves férfi olyan szerencsétlenül nekisíelt egy hóágyúnak, hogy a helyszínen életét vesztette.
2015.10.17.
Ezek lettek 2015 legjobb síterepei
A világ legnagyobb síterepeket tesztelő oldala, a skiresort.info 2015-ben is díjazta a világ legjobb síterepeit. Idén tíz országnak jutott az elismerésből, melyet három fő kategóriában osztottak ki. A „sívilág Oscar-díjának” is nevezett kitüntetést idén 18. alkalommal adták át.
2013.03.04.
Svájci népszavazás: nem akarnak olimpiát rendezni
A hétvégén népszavazást tartottak a svájciaknál és eldőlt, hogy a helyiek nem támogatják az ötletet, hogy 2022-ben téli olimpiát rendezzenek a lakóhelyükön. A legnagyobb esélyes kiesésével megnyílt az esély a többi pályázó előtt is, többek között akár a szlovákok és a lengyelek is bizakodhatnak.
2013.01.07.
Felejthetetlen síélmények várnak Svájcban
Svájc világszerte a minőségi termékeiről, szolgáltatásairól híres. Nincs ez másképpen a síturizmus terén sem: legyen szó liftekről, pályakarbantartásról, szállodákról, éttermekről, vagy olyan alapvető szolgáltatásokról, mint síkölcsönzés: a svájciakban nem csalódhatunk.
2012.02.19.
Hatalmas havas party lesz Davosban
Csaknem százhúsz évvel ezelőtt a hegyi túrán eltévedt angol turisták egy menedékházban átfagyoskodott éjszaka után bukkantak rá a völgybe vezető lejtőre, mely nem sokkal a "felfedezést" követően versenypályává avanzsált, és napjainkban Svájc legnagyobb múltú lesikló versenyének ad otthont.
2009.12.26.
Hetvenöt éve készült el a világ első húzóliftje
Ernst Gustav Constam mérnöknek köszönhetően 1934. december 24-én a svájci Davosban üzembe helyezték a világ első húzóliftjét. Felesleges is hangsúlyozni, hogy az első síliftek megjelenése mekkora hatással volt a síelés fejlődésére. A lift átadását majd január közepén ünneplik meg.
2009.12.01.
Király(i) sízés
A világ királyai, királynői, elnökei és miniszterelnökei általában nagy sírajongónak számítottak. Talán ennek tudható be, hogy több ország síközpontja a királyi támogatóknak köszönhette létezését régen és ma.
2009.01.05.
O'Neill Evolution - a hatcsillagos snowboard verseny
A hagyományokhoz híven immáron harmadszor szervezik meg Davosban az O'Neill Evolution Swatch Ticket to Ride (TTR) snowboard versenyt. 2009 január 5-től 10-ig a Davos központjában, Bolgenben kialakított pálya várja a sportág legjobbjait.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »