Menü ≡

Krippenstein - Dachstein témájú cikkeink

2020.03.08.
Dachstein: öt halott, hótalpas túrázókat vitt el a lavina
Vasárnap délelőtt halálos kimenetelű lavinabaleset történt Ausztriában a Dachstein északi oldalán. A lezúduló lavina öt hótalpas túrázót sodort el. Mind az öt cseh állampolgár életét vesztette a baleset következtében.
2016.12.07.
Krippenstein: sípályán autóztak, de elakadtak a hóban
Fura esethez hívták az obertrauni tűzoltókat vasárnap délután. Egy bécsi rendszámú autó, benne két személlyel megindult a 2000 méter feletti Five Fingers nevű kilátóhoz. Azt kevésbé érzékelték, hogy az út sípályán (síúton) keresztül vezet a cél felé, így az első nagyobb hóágyúzott kupacnál beragadtak az autójukkal.
2012.05.30.
Dachstein: helikopterrel mentettek két eltévedt magyart
Kedd délután két magyar fiatal tévedt el a Dachstein (Ausztria) környékén. A fiatalok valószínűleg a nagy hóban nehezen követhető jelzések miatt tévedhettek el, majd mikor már nehézzé vált a helyzetük, telefonon kértek segítségét és helikopterrel vitték le őket a völgybe.
2012.05.24.
Jó ötletek a sípályákon és az alpesi kalandparkokban
Ausztria turisztikai sikerességének kulcsa a gyönyörű tájak mellett egyértelműen az, hogy tudják hogyan használják ki ezeket az adottságokat. A természetet télen-nyáron érdekessé teszik a vendégeik számára: tanösvényekkel, kilátókkal, témaparkokkal, aktív sportolási lehetőségekkel dobják fel.
2009.12.01.
Freeride sorozat: Krippenstein - A freeride eldorádó
A Dachstein tekintélyt parancsoló ormai árnyékában fekszik Krippenstein, ami manapság Ausztria egyik elsőszámú freeride desztinációja. Ratraknyomokat itt ne nagyon keressünk, itt a mélyhavas lejtők kerülnek előtérbe.
2008.07.01.
Freeride Eldorado Krippenstein 2008
Jó buli a freeride, de nagy fokú tudatosságot, felelősségérzetet, tapasztalatot és tudást igényel. Büszkén látom, hogy egyre több a magyar freerider, de sajnos a legtöbben még nem rendelkeznek a biztonságos csúszáshoz szükséges ismeretekkel.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »